Ενίσχυσαν τις ομάδες κρούσεις τους με στρατιώτες οι Βρετανικές Βάσεις προκειμένου να πατάξουν τη λαθροθηρία αμπελοπουλιών και τζίκλων στην περιοχή Δεκέλειας, ενώ ετοιμάζονται να ρίξουν στη… μάχη μέχρι και drones.

Οι ΒΒ ανακοίνωσαν πως πλέον έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους πόρους από ποτέ για καταπολέμηση της λαθροθηρίας και πως μέλη της Ομάδας Κοινοτικής Δράσης (CAT) στις καθημερινές τους επιχειρήσεις από τον Αύγουστο ενισχύθηκαν με 10 στρατιωτικούς.

 Η ενισχυμένη ομάδα πραγματοποίησε επίσης 32 επιχειρήσεις με την Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) και επτά με το Bird Life Cyprus. Από του χρόνου οι επιχειρήσεις των Βάσεων αναμένεται να ενισχυθούν με την προσθήκη νέας τεχνολογίας, που θα συμπεριλαμβάνει καλύτερο εξοπλισμό παρακολούθησης με αναβαθμισμένα drones και κάμερες

Σύμφωνα με τον Pertev Karagozlou, ανώτερο υπαστυνόμο στις ΒΒ η λαθροθηρία στα εδάφη που ελέγχουν οι Βάσεις έχει μειωθεί κατά 94%, έπειτα από τη δημιουργία σχεδίου δράσης που εφαρμόζεται από το 2016. Σημειώνεται πως πέρσι οι ΒΒ Δεκέλειας είχαν ανακοινώσει πως η παγίδευση πουλιών είχε μειωθεί 98%.

«Όταν έχεις σχεδόν 100% τοις εκατό μείωση σε οτιδήποτε, μία περίπτωση και μόνο μπορεί να αλλάξει δραστικά τα στατιστικά στοιχεία. Στην πραγματικότητα είχαμε τη μεγαλύτερη ομάδα στο έδαφος από ό,τι είχαμε στο παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να καλύψουμε μια πολύ ευρύτερη περιοχή και να συλλάβουμε παγιδευτές που μπορεί να είχαν περάσει απαρατήρητοι στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Karagozlou σχολιάζοντας τη μείωση του ποσοστού σε σχέση με πέρσι.