Μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν απάντησε κατά τη σημερινή διαδικασία ο 44χρονος κατηγορούμενος του τετραπλού θανατηφόρου που σημειώθηκε 30 λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Θύματα της ανείπωτης τραγωδίας που σημάδεψε το Παγκύπριο, η μεγάλη κόρη της οικογένειας, Ευανθία 27 ετών και ο μικρός γιος, Νίκολας 17 ετών. Μαζί τους, οι παππούδες τους, Νικόλας Ζαβρός και η γιαγιά Βαθούλλα, 72 και 74 ετών αντίστοιχα. Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου παρευρέθηκαν για άλλη μια φορά, συγγενείς πρώτου βαθμού των τεσσάρων θυμάτων οι οποίοι παρακολούθησα την διαδικασία.

Ο γιος των δύο ηλικιωμένων, προσήλθε στο Δικαστήριο φορώντας μαύρο μπλουζάκι με τις φωτογραφίες των θυμάτων. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Λάμπρος Πιερή ανέφερε ότι είναι σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τη Νομική Υπηρεσία σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του, έτσι ώστε να υπάρξει τροποποίηση σε ότι αφορά τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας. Σημείωσε ακόμη ότι του έχει παραδοθεί ολόκληρο το μαρτυρικό υλικό. Στον 44χρονο κατηγορούμενο απαγγέλθηκαν 10 κατηγορίες στις οποίες απάντησε μη παραδοχή.

Οι τέσσερις κατηγορίες αφορούν το αδίκημα ανθρωποκτονίας, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης δια βίου. Οι άλλες 4 αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα, ενώ οι άλλες δύο κατηγορίες αφορούν οδήγηση με ταχύτητα δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και μη συμμόρφωση φωτεινού σηματοδότη τροχαίας, ο οποίος είχε ένδειξη κόκκινο.

Το Κακουργιοδικείου όρισε νέα δικάσιμο στις 26 Ιουνίου 2024. Ο κατηγορούμενος μέχρι τότε θα παραμένει υπο κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές ως υποδικος. Όπως αποκάλυψε σε προηγούμενο δημοσίευμα το philenews, ο κατηγορούμενος οδηγούσε το όχημά του με ταχύτητα που υπολογίστηκε στα 108 χλμ ανά ώρα, δηλαδή διπλάσιο από το όριο που υπήρχε στο συγκεκριμένο δρόμο στον οποίο συνέβη η πολλαπλή θανατηφόρα σύγκρουση. Η ταχύτητα του εμπλεκόμενου οχήματος, υπολογίστηκε με επιστημονικό τρόπο και καίριος παράγοντας ήταν η καταγραφή του οχήματος από κάμερα ασφαλείας.

Από την ώρα που φαίνεται το όχημα μέχρι και τη σύγκρουση, μετριέται η χρονική διάρκεια και αναλύεται ώστε να εξαχθεί η ταχύτητα, ενώ λαμβάνονται και άλλοι παράγοντες υπόψη (φωτισμός, σημάδια φρένων αν υπάρχουν, κ.ά).