Αίτημα επείγουσας μεταστέγασης της αποθήκης φαρμάκων υπέβαλε στο υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων το υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός αναμένει ότι θα έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε, από το 2003 μέχρι σήμερα, η διαχείριση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων φύλαξης των φαρμάκων όταν μελετήσει την έκθεση γεγονότων που από την περασμένη Παρασκευή ζήτησε να ετοιμαστεί. Μετά τη μελέτη της έκθεσης γεγονότων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Δαμιανός, «θα δούμε και εάν προκύπτουν ευθύνες και σε ποιους».

Η διαδικασία καταγραφής της ζημιάς που προκλήθηκε στην αποθήκη φαρμάκων που πλημμύρισε την Καθαρά Δευτέρα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας συνεχίζεται. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχουν εντοπιστεί τα σκευάσματα που δεν έχουν επηρεαστεί και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία της αποθήκης.

Το υπουργείο Υγείας, είπε, «πριν την καταστροφή, είχε ξεκινήσει κάποια διαδικασία μεταστέγασης, η οποία διαδικασία όμως χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί αφού μιλάμε για προσφορές του δημοσίου. Για τον λόγο αυτό, επικαλεστήκαμε μια επείγουσα διαδικασία του δημόσιου τομέα, η οποία αφορά κτηριακές εγκαταστάσεις και αποταθήκαμε στο υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων για να μας δοθεί το δικαίωμα για να χρησιμοποιήσουμε άλλες κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Για τις λεπτομέρειες και τον τρόπο ενοικίασης του υποστατικού στο οποίο στεγάζονται οι φαρμακευτικές αποθήκες, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «πάντοτε μια έκθεση γεγονότων είναι η αρχή μιας έρευνας. Η έκθεση αυτή θα καταγράφει τα γεγονότα. Δεν θα είναι μια ανάλυση. Θα δούμε ποιος έστειλε ποια επιστολή, πότε και σε ποιον. Πώς απάντησε αυτός που έλαβε την επιστολή; Απάντησε; Αυτός που έστειλε την επιστολή κάνοντας κάποιες επισημάνσεις για την καταλληλότητα του υποστατικού και δεν πήρε απαντήσεις, επανήλθε σε αυτό το ζήτημα;»

Από εκεί και πέρα, «θα δούμε και αν φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Πρέπει να μαζέψουμε όλα τα γεγονότα για να δούμε τους λόγους που φθάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα», ανέφερε.

Η έκθεση γεγονότων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, παραδόθηκε πριν από λίγο στον Μιχάλη Δαμιανό.