Συνολικά 22 πολυκατοικίες στο συνοικισμό «Στρόβολος 2» κρίθηκαν κατεδαφιστέες και λαμβανομένου υπόψιν ότι η τελευταία στατική μελέτη έχει εκπονηθεί εδώ και πέραν των 24 χρόνων, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των προσφύγων που διαμένουν σε αυτές.

Ο προεδρεύσας της συνεδρίας της Επιτροπής κ. Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πολυκατοικίες είναι μαύρες και γέρημες», και ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών αναδόμησης, υποδεικνύοντας , πως ενώ δόθηκε προτεραιότητα στο σχέδιο κτίΖΩ (και καλώς δόθηκε) στην περίπτωση του συνοικισμού «Στροβολος 2» παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Ο βουλευτής Χρίστος Χριστόφιας τάχθηκε υπέρ της εκπόνησης νέας στατικής μελέτης ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον κάποιες από τις 22 πολυκατοικίες είναι επικίνδυνο να καταρρεύσουν σε περίπτωση σεισμού.

Η βουλευτής Ρίτα Σούπερμαν χαρακτήρισε απαράδεχτη την καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος αναδόμησης στο συνοικισμό.

Εκπρόσωπος της Πολεοδομίας ανέφερε ότι ο «Συνοικισμός 2» εντάχθηκε στο σχέδιο αναδόμησης, μαζί με άλλους συνοικισμούς το έτος 2000 και η υλοποίηση του άρχισε κατά προτεραιότητα με βάση την κατάσταση των κτηρίων του κάθε συνοικισμού.

Η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι προωθήθηκε η ριζική επιδιόρθωση 437 κατοικιών και για την ολοκλήρωση του έργου απομένει να συντηρηθούν 96 κατοικίες.

Είπε επίσης πως προωθείται και η αναδόμηση των 29 πολυκατοικιών του συνοικισμού και ήδη μερικές από αυτές άρχισαν να ανεγείρονται.