Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η έρευνα που διενεργείται από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, σε σχέση με την τραγωδία χθες στη Λεμεσό, όπου νεαρός εργάτης από το Μπαγκλαντές έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε, προκειμένου ν’ αποφύγει αστυνομική έρευνα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, όταν κλήθηκε από το philenews να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, με την οποία τον καλούσε μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας, να ερευνήσουν και να ενημερώσουν για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού εργάτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρτσιώτης διαβεβαίωσε σε σχέση με το ατυχές περιστατικό θανάτου νεαρού, ότι από την πρώτη στιγμή έδωσε οδηγίες και οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας θα αγγίξει όλα τα ζητήματα που θίγει το ΑΚΕΛ.

Ειδικότερα, οι έρευνες θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

α) Αυτού καθ’ εαυτού του θανάτου του νεαρού όπου εκτός από τις συνθήκες που επεσυνέβη, θα διενεργηθεί και θανατική ανάκριση.

β) Η Αστυνομία Λεμεσού εξετάζει παράλληλα όλες τις συνθήκες εργοδότησης του.

γ) Διερευνάται το καθεστώς μίσθωσης του διαμερίσματος που διέμενε μαζί με άλλα πρόσωπα, αν δηλαδή υπήρχε μισθωτήριο, ή αν γινόταν εκμίσθωση του χώρου σε άλλο πρόσωπο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα υπάρξουν και οι ανάλογες ενέργειες.