Καθημερινός αγώνας για την αστυνομία, η καταπολέμηση του εγκλήματος δηλώνει στο philenews podcast o εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Χρίστος Αντρέου, εξηγώντας ότι το έγκλημα μετεξελίσσεται στον τόπο μας, με αριθμό φατριών, εγκληματικών οργανώσεων και άτομα μόνα τους που δρουν με αποτέλεσμα να διαπράττονται διάφορα, τα οποία απασχολούν την κοινωνία.

Επιβεβαιώνοντας την έρευνα που δημοσιοποιεί το philenews ο κύριος Αντρέου, σημείωσε ότι με την αύξηση των αλλοδαπών στον τόπο μας τροποποιείται το έγκλημα, καθώς η αστυνομία εξετάζει και υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται μεταξύ τους αλλοδαποί και επιλύουν τις διαφορές τους, όπως συνηθίζουν στις χώρες τους.

Κληθείς να απαντήσει για τους Σύρους και τις φήμες για νέες φατρίες που απασχολούν συχνά την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου, αναφέρθηκε σε πληροφορίες για δράσεις ομάδων και προσώπων, για τους οποίους ωστόσο το ποινικό δίκαιο προϋποθέτει την εξασφάλιση μαρτυριών, κάτι που πολλές φορές δεν γίνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα, για διάφορους λόγους.

Φέτος είχαμε μέχρι στιγμής δύο απόπειρες φόνου, καθώς η αστυνομία εξιχνίασε τους 8 από τους 10 φόνους το 2023, ανέφερε ο κύριος Αντρέου, τονίζοντας το πολυδιάστατο έργο της Δύναμης.