Καταγγελία εναντίον θρονικού επιτρόπου της μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, σύμφωνα με την οποία φέρεται να επιτέθηκε και να κτύπησε μοναχό κατά τα επεισόδια της 5ης Μαρτίου, εξετάζεται από την Αστυνομία.

Την καταγγελία υπέβαλε ο ίδιος ο μοναχός που φέρεται να δέχθηκε την επίθεση και σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ήδη λήφθηκαν καταθέσεις από το ειδικό κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, το οποίο διερευνά τις καταγγελίες μοναχών της Μονής Αββακούμ, κατά ανθρώπων της μητρόπολης, σε σχέση με τα γεγονότα το βράδυ της 5ης Μαρτίου.

Την καταγγελία του μοναχού υποστηρίζουν και άλλα πρόσωπα της μονής που ήταν παρόντα στη μητρόπολη, όταν μεταφέρθηκαν, όπως υποστηρίζουν -δια της βίας– με σκοπό να τους αποσπάσουν παραδοχή τους σε σχέση με δήθεν θαύματα και το χρηματικό ποσό που βρισκόταν στη μονή.

Οι ανακριτές έχουν ήδη καλέσει ενώπιον τους τον θρονικό επίτροπο για την καταγγελία και άκουσαν τις θέσεις του. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί μαζί με τους υπόλοιπους που αφορούν άλλες πτυχές του σκανδάλου ως πακέτο, στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Στο μεταξύ, ενώπιον των ανακριτών υπάρχουν μαρτυρίες ότι άλλος θρονικός επίτροπος, κατά το βράδυ που οι μοναχοί μεταφέρθηκαν στη μητρόπολη, προέβαινε σε απρεπείς ενέργειες.

Αυτό είναι καταγεγραμμένο σε καταθέσεις των ίδιων των μοναχών ή άλλων προσώπων της μονής, που κατονομάζουν συγκεκριμένο θρονικό επίτροπο, ο οποίος κατ’ ισχυρισμό, φέρεται να εξύβρισε κάποιους εκ των μοναχών. Αναμένεται ότι θα κληθεί για να ερωτηθεί για τη θέση του και κατά πόσο προέβη σε αυτή την ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου κουκουλοφόροι και άλλα πρόσωπα κατ’ εντολή της μητρόπολης Ταμασού, είχαν εισέλθει στη Μονή Αββακούμ και μετέφεραν τους μοναχούς στα γραφεία της μητρόπολης, προκειμένου να τους αποσπάσουν -όπως ισχυρίζονται οι μοναχοί- ομολογίες για ζητήματα που τους κατηγορούσαν. Παράλληλα, κατέλαβαν την κυριότητα της μονής την οποία σφράγισαν και κρατούν κλειστή μέχρι σήμερα.

Οι μοναχοί έχουν υποβάλει εξ αρχής γραπτές καταγγελίες για χρήση βίας εναντίον τους και εξαναγκασμό σε παραδοχές, εκβιασμό κ.ά. Οι έρευνες που παρακολουθούνται από δύο ποινικούς ανακριτές λόγω εμπλοκής και μελών της Αστυνομίας αλλά και επωνύμων, βρίσκονται, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, σε προχωρημένο στάδιο.

Κατά τις πληροφορίες μας, περί το τέλος Ιουνίου έχει οριστεί νέα -τρίτη συνάντηση- των ανακριτών με τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη όλων των υποθέσεων και το πού βρίσκονται οι έρευνες, οι οποίες εκτιμάται ότι έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί.

Το μείζον θέμα της προέλευσης των €807.000, που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο στο χώρο που διέμενε η μητέρα του ηγούμενου της Μονής, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αφού γίνεται διασταύρωση στοιχείων που αντιπαρέβαλαν μοναχοί και πολίτες.