Αυλαία με αθώωση έριξε σήμερα άλλη μια σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής φύσεως η οποία εκδικαζόταν σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία τα τελευταία περίπου δύο χρόνια.

Με απόφασή του το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού αθώωσε και απάλλαξε τρεις νεαρούς κατηγορούμενους για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατά το έτος 2019.

Οι τρεις νεαροί, ένας 22χρονος και δύο 20χρονοι, ήταν αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούσαν βιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιού, διαφθορά νεαρής γυναίκας κατά των 14 ετών. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν και η υπόθεση οδηγήθηκε σε ακροαματική διαδικασία. 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, στη σημερινή απόφασή του, έκρινε την παραπονούμενη πλήρως αναξιόπιστη σε διάφορα σημεία της κατάθεσής της. Επίσης, έκρινε ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα ανήλικου κατηγορούμενου καθώς κατά τη λήψη της κατάθεσής του, αυτή έγινε χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Μετά από δίωρη ανάγνωση της απόφασης, οι τρεις νεαροί εξήλθαν της αίθουσας του Κακουργιοδικείου, χαμογελώντας και αγκαλιάζοντας τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η τότε 14χρονη παραπονούμενη σε κατάθεσή της, υποστήριξε ότι με τον έναν εκ των κατηγορούμενων, περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019, είχε διευθετήσει ραντεβού για νυκτερινή έξοδο. Όπως ισχυρίστηκε, ο κατηγορούμενος –τότε 18χρονος- την παρέλαβε από το σπίτι της με το αυτοκίνητό του, εντός του οποίου επέβαιναν οι δύο 17χρονοι φίλοι του.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η ανήλικη, την είχαν οδηγήσει σε απόμερη περιοχή στη Λεμεσό, υποστηρίζοντας ότι οι δύο από τους τρεις, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της, χωρίς τη θέλησή της.