Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος γυναίκας, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε προχθές σε φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου στο χωριό Μιτσερό. Ανακριτές της Αστυνομίας και ιατροδικαστές είναι πεπεισμένοι από τα ευρήματά τους ότι αντιμετωπίζουν υπόθεση φόνου γυναίκας, ασιατικής καταγωγής, νεαρής σχετικά ηλικίας.
 
Οι χθεσινές έρευνες αλλά και η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό αλλά και το γεγονός ότι αυτή βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, παραπέμπουν σε δολοφονία με τους δράστες να ξεφορτώνονται το πτώμα στο πηγάδι. Όταν το πτώμα φούσκωσε λόγω των συνεχών βροχών, βγήκε στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Κυριακής να εντοπιστεί από Γερμανούς τουρίστες. 
 
Πληροφορίες του «Φ» από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι οι δράστες σκότωσαν αλλού την άτυχη γυναίκα και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν το πτώμα της στο φρεάτιο. Δεν αποκλείεται να διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή, αφού γνώριζαν καλά το περιβάλλον του μεταλλείου και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε πηγάδι βάθους περίπου 20 μέτρων. Όπως διαπιστώθηκε, μετά την ανάσυρση της σορού, η οποία ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και σαπωνοποίηση (επειδή βρισκόταν στο νερό) τα χέρια και τα πόδια της γυναίκας ήταν δεμένα με πλαστικό λεπτό σχοινί (σπάγκο) γεγονός που παραπέμπει σε εγκληματική πράξη. Ήταν, επίσης, τυλιγμένη με σεντόνι, γεγονός που σημαίνει ότι την σκότωσαν, την τύλιξαν και μετά την έριξαν στο πηγάδι.  
 
 
Χθες, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή Κοκκινόγεια στο Μιτσερό, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας, για εντοπισμό στοιχείων που να σχετίζονται με το έγκλημα, χωρίς ωστόσο, να βρεθεί οτιδήποτε, ενώ από νέες έρευνες μελών της ΕΜΑΚ στο φρεάτιο, εντοπίστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με τη σορό, τα οποία και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως ανέφερε στον «Φ» αστυνομική πηγή, κάποια αμυδρά χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλοιωθεί ακόμα, δείχνουν ότι το πτώμα ανήκει σε γυναίκα ασιατικής καταγωγής, κάτι που παραπέμπει σε νόμιμη ή παράνομη οικιακή βοηθό ή εργάτρια. Όπως ανέφεραν στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν την υπόθεση, οι ιατροδικαστές που διενήργησαν την νεκροτομή, το πτώμα βρισκόταν στο φρεάτιο για περίοδο από τους τρεις τελευταίους μήνες μέχρι και τρία χρόνια. 
Οι έρευνες για ταυτοποίηση γίνονται σε όλα τα μέτωπα, με πρώτο τον κατάλογο των εξαφανισμένων γυναικών που διατηρεί η Αστυνομία από το 1990. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, υπάρχουν δηλωμένες ως ελλείπουσες, 32 γυναίκες, οι φάκελοι των οποίων έχουν ανασυρθεί και ξεσκονίζονται από την Αστυνομία. Πρόκειται για τους φακέλους υποθέσεων 32 γυναικών που έχουν αναφερθεί ως ελλείποντα πρόσωπα. Στον σχετικό κατάλογο βρίσκονται τρεις Ελληνοκύπριες, ενώ οι υπόλοιπες γυναίκες είναι αλλοδαπές. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες ασιατικής καταγωγής, ωστόσο, οι ανακριτές εκτιμούν ότι μπορεί το πτώμα να ανήκει σε γυναίκα που βρισκόταν παράνομα εδώ, είτε γιατί έληξε η άδεια εργασίας και παραμονής της, είτε γιατί ήρθε με άλλο καθεστώς και δεν έχει δηλωθεί ποτέ ως ελλείπουσα. 
 
 
Ελπίδες στο DNA για ταύτιση
 
Χθες, διενεργήθηκε στις 10 το πρωί από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας.  Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, επικαλούμενη τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους που διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή, το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η νενομισμένη νεκροτομή ολοκληρώθηκε χθες λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, από τους πιο πάνω ιατροδικαστές και κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, παραλήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, για σκοπούς ταύτισης της σορού, έχουν ληφθεί δείγματα DNA, ώστε να γίνει προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με κάποιο γενετικό υλικό από το αρχείο που διατηρείται.
 
Παράλληλα, για σοβαρό ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έκανε χθες η Αστυνομία διαμέσου του εκπροσώπου Τύπου της, Ανδρέα Αγγελίδη, κάτι που αυτόματα αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, υπάρχει και η πιθανότητα, η γυναίκα να μην έχει δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο, κάτι που διερευνάται από τις Αρχές. Εξάλλου, στην Αστυνομία έχουν φθάσει πληροφορίες από πολίτες, ότι στην περιοχή του λατομείου, σπεύδουν συχνά τουρίστες για να δουν τον χώρο, ενώ αναζητούν μαρτυρίες από οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι. «Από πλευράς Αστυνομίας και της ανακριτικής ομάδας, η οποία έχει συσταθεί από το ΤΑΕ Λευκωσίας, έχουν αρχίσει οι εξετάσεις για τον εντοπισμό της ταυτότητας της γυναίκας, το οποίο είναι επίσης σημαντικό και εξετάζεται. Έχουν, επίσης, ληφθεί τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.