Εξελίξεις αναμένονται σύντομα για την υπόθεση του θανάτου του στρατιώτη Θανάση Νικολάου όσον αφορά στον περαιτέρω χειρισμό του πορίσματος, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα δοθούν οδηγίες για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Παράλληλα, μετά την αποκάλυψη από τον «Φ» ότι ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός που είχε διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Θανάσης και νεκροτομή στη σορό του, ζήτησε προστασία, αφού θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε λόγω του πορίσματος των ποινικών ανακριτών, η Αστυνομία μελετά το ενδεχόμενο να αρχίσει περιπολίες έξω από την οικία του.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν ούτως ή άλλως εξελίξεις, αφού από τη Νομική Υπηρεσία αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσουν όλο ή μέρος του πορίσματος στην οικογένεια σε συνάντηση που θα έχουν, ενώ από την άλλη ο δικηγόρος των συγγενών του Θανάση, Λουκής Λουκαΐδης, έχει κινηθεί νομικά και αναμένεται ότι θα έχει απάντηση τη συγκεκριμένη ημέρα. Όπως είναι η κατάληξη του πορίσματος των ποινικών ανακριτών, ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται ότι θα ζητήσει τη συνέχιση της έρευνας για να καλυφθούν τα θέματα που παραμένουν ανοικτά, δηλαδή η ταύτιση του γενετικού υλικού που εντοπίστηκε στα ρούχα του Θανάση και περαιτέρω ανακρίσεις για σκοπούς εντοπισμού των δραστών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του.

Στο μεταξύ, μετά τη 10σέλιδη επιστολή του ιατροδικαστή στον Γενικό Εισαγγελέα και άλλους, στην οποία θίγει αρκετά ζητήματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις μετά την παράδοση του πορίσματος και στην οποία παραπονείται για παραβίαση του δικαιώματός του για δίκαιη δίκη, η Αστυνομία άρχισε να εξετάζει το θέμα που εγείρει γύρω από την ασφάλειά του όσο και της οικογένειάς του. Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανό, λόγω των συνεχών δηλώσεων αλλά και τις αναρτήσεις στο Facebook μέσω συγκεκριμένων λογαριασμών, θεωρεί ότι κινδυνεύει η φυσική του υπόσταση, αφού έχει δημιουργηθεί ένα πολύ εχθρικό κλίμα και μια τοξική ατμόσφαιρα γύρω από τον επαγγελματία αλλά και άνθρωπο. Ο ίδιος στην επιστολή του που κοινοποίησε στην Αστυνομία αναφέρει ότι όπου πάει τον βλέπουν με διαφορετικό μάτι και διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Μετά τις αναφορές αυτές συνήλθε η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου της Αστυνομίας υπό τον βοηθό αρχηγό Χριστόφορο Μαυρομμάτη, που επικοινώνησε μαζί με τον κ. Σταυριανό, ώστε να ακουστούν οι θέσεις του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, έχει γίνει μία αξιολόγηση κινδύνου από την αρμόδια Επιτροπή της Αστυνομίας για να δει, με βάση τη μαρτυρία που υπάρχει και τα δεδομένα, αν θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για τον κ. Σταυριανό και ποια θα είναι αυτά, αν παρθεί τέτοια απόφαση. Τελικά, δεν αποκλείεται σε πρώτο στάδιο να αποφασιστεί η διενέργεια περιπολιών έξω από την οικία του ιατροδικαστή, ενώ η κατάσταση θα αξιολογείται ανάλογα και με τα δεδομένα.

Ήδη, χθες σε νέες αναρτήσεις τους, πολίτες καταφέρονταν κατά του ιατροδικαστή, ενώ σε ανάρτηση είχε προβεί και η μητέρα του Θανάση, Αντριάνα, η οποία αργότερα αποσύρθηκε.