Οι πρωταθλητές πρέπει να είναι μαχητές στην αρένα και στη ζωή. «Να ξέρεις ότι είσαι φτιαγμένος από ατσάλι», ανέφερε στον «Φ» ο Μάριος Γεωργίου για το βασανιστικό δίλημμα που αντιμετώπισε. Είτε θα αγωνιζόταν με στόχο το μετάλλιο, είτε θα ακολουθούσε τις υποδείξεις των γιατρών μετά από τον σοβαρό του τραυματισμό και θα σταματούσε. Ωστόσο, παρά τον πόνο και την αγωνία, πέτυχε μια εξαιρετική εμφάνιση και μια σπουδαία διάκριση. Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με μακράν καλύτερη βαθμολογία από τους συναθλητές του, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής που διεξήχθη προχθές στο Μόναχο της Γερμανίας. Χάρισε δε, το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της κυπριακής γυμναστικής στην εν λόγω διοργάνωση.

«Τραυματίστηκα στη διάρκεια των προκριματικών. Είχα κάνει ήδη μονόζυγο, έδαφος και πλάγιο. Όταν μπήκα για το τέταρτο όργανο, τους κρίκους, στην πρώτη άσκηση που λέγεται σταυρός άκουσα στον ώμο τρία κρακ. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Εγκατέλειψα τον αγώνα. Κατέβηκα και έμεινα στο πάτωμα για ώρα. Δεν μπορούσα ούτε να κουνήσω το χέρι μου. Τελικά, με πήρε φορείο και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο. Εκεί μου έκαναν ακτινογραφία», ανέφερε ο Μάριος Γεωργίου και πρόσθεσε ότι την επόμενη μέρα επέστρεψε για μαγνητική τομογραφία. 

«Οι γιατροί μου είπαν ότι έχω θλάση τρίτου βαθμού και ότι δεν πρέπει να αγωνιστώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται έξι εβδομάδες ξεκούρασης, χωρίς να το πιέζω ή να βάζω βάρος». Ήταν μεγάλη η στεναχώρια του και η απογοήτευσή του για όσα του ανακοίνωσαν. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο ο Μάριος Γεωργίου!

Όταν είδε, όμως, τη βαθμολογία που έλαβε για την εμφάνιση του στους προκριματικούς του μονόζυγου ένιωσε ότι έπρεπε να σφίξει τα δόντια και συνεχίσει. «Αν εκτελέσω σωστά, είναι μετάλλιο», είπε στον εαυτό του και πήγε για προπόνηση. «Ήθελα να δω πώς αισθάνομαι. Όμως, ήξερα ότι αν τραυματιζόμουν περισσότερο θα χρειάζονταν έξι μήνες για να επανέλθω».

Με τη στήριξη του προπονητή του, Παναγιώτη Πετρίδη, έδωσε τελικά τη μάχη του. «Είχα αγωνία στον τελικό, ιδίως αν θα έβγαιναν οι πρώτες δύο ασκήσεις για να εκτελέσω σωστά το πρόγραμμα. Όταν ήρθε η ώρα και ανέβηκα στο μονόζυγο, είχα ξεχάσει ότι πονάω. Με κρατούσε η αδρεναλίνη». Με την έξοδο του από το πρόγραμμα και ενώ κατέβαινε από το μονόζυγο, κατάλαβε ότι επρόκειτο για χρυσή εμφάνιση. «Κατέβηκα με τεράστια χαρά και ανακούφιση. Τα κατάφερα και ήμουν σώος!».

Ο Μάριος Γεωργίου ξεχώρισε με διαφορά και ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο. «Θέλω στους αγώνες της ενόργανης γυμναστικής να υπολογίζουν και την Κύπρο». Η συγκίνηση φανερή την ώρα της απονομής. «Είχα όλες τις πιθανότητες απέναντι μου. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση της νίκης όταν είναι όλα εναντίον σου. Στον πρωταθλητισμό, πρέπει να είσαι και μαχητής. Να ξέρεις ότι είσαι φτιαγμένος από ατσάλι». 

Πλέον, είπε, θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες και θα επιστρέψει στις προπονήσεις με ασκήσεις που δεν θα επηρεάσουν και δεν θα επιβαρύνουν τον ώμο του. Εξάλλου, τόνισε, ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Παρίσι και έπειτα, τέλη Οκτωβρίου «το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου θέλω να είναι έτοιμος 1.000%». Είναι οι πρόβες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε και πρόσθεσε: «Την επόμενη χρόνια πρέπει να είμαι ακόμα καλύτερος. Χρειάζονται οι μικρές νίκες για να φτάσεις στον στόχο».