Με μια χρυσή και αψεγάδιαστη εκτέλεση, ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Μάριος Γεωργίου, ανέβηκε το ψηλότερο βάθρο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας στο μονόζυγο. Έναν απαιτητικό αγώνα, γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες, στον οποίο κατάφερε να αποθεώσει την κυπριακή σημαία που βρέθηκε να κυματίζει πάνω από δύο τουρκικές. Εξαιρετικά περήφανος και πανευτυχής για το επίτευγμα, ο Μάριος Γεωργίου μίλησε στον «Φ» για την πρόκληση να κερδίζεις δυο σκληρούς αντίπαλους από την Τουρκία μέσα στην Αλγερία. Δυο μέρες νωρίτερα, ο αθλητής κατέκτησε και χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Έκλεισα τους αγώνες με ένα χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο», είπε εκφράζοντας τη χαρά και το πείσμα του να επιστρέψει με τη μεγαλύτερη διάκριση. Ο αγώνας, όπως εξηγεί ο 24χρονος αθλητής, δεν ήταν εύκολος. «Αρχικά ήταν ο τελικός στον πλάγιο ίππο. Δυστυχώς, δεν πήγε καλά και είχα μια πτώση. Απογοητεύτηκα! Το ήθελα πάρα – πάρα πολύ το μετάλλιο στο συγκεκριμένο όργανο. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Είπα στον εαυτό μου “Δεν γίνεται να το βάλω κάτω. Ό,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να πάρω το μονόζυγο“». Όπως εξηγεί, οι αναποδιές έρχονται και πρέπει να συνεχίζεις και να επιμένεις. Να είσαι απαιτητικός με τον εαυτό σου. «Πιστεύω πως κάθε αθλητής πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι. Δυσκολίες έρχονται κάθε μέρα. Δεν μπορείς να τα παρατάς».

Μπήκε στον αγώνα για το μονόζυγο με έναν και μόνο στόχο. «Άρχιζα πρώτος. Σκέφτηκα ότι θα μπω, θα το κάνω και θα τους κόψω τα πόδια από τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσω. Ήθελα να κάνω μια τέλεια εκτέλεση στο πρόγραμμα, ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν ή να κάνουν κάτι. Όντως, έτσι έγινε». 

Δεν συγκρατεί το χαμόγελό του, καθώς σχολιάζεται η αποθέωση της κυπριακής σημαίας δίπλα σε δύο τουρκικές. «Πάντοτε θέλω να ακούγεται η Κύπρος στο εξωτερικό. Όταν ανεβάζω τη χώρα μας στο βάθρο είναι μεγάλη η ικανοποίηση. Πολύ περισσότερο, τώρα, όταν δίπλα μου έχω δύο Τούρκους αθλητές που είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι στην ενόργανη γυμναστική. Κατάφερα, δε, να τους κερδίσω μέσα στην Αλγερία».

Ο Μάριος Γεωργίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χάλκινο μετάλλιο που έλαβε δυο μέρες πριν το χρυσό, στο σύνθετο ατομικό. «Ξεκίνησα πολύ άσχημα, με δύο πτώσεις και αρκετούς βαθμούς πίσω από τους πρώτους αθλητές. Όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα και μέχρι να ολοκληρώσω όλα τα όργανα, κατάφερα να βρεθώ στην τρίτη θέση από τη 14η, στην οποία ήμουν στην αρχή. Ήξερα, ότι έπρεπε να κάνω τέλεια όλες τις άλλες εκτελέσεις. Γνώριζα, εξάλλου, πως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη».

Ο Μάριος Γεωργίου αναφέρεται με μεγάλη ευγνωμοσύνη στην αγάπη και στη στήριξη που έλαβε από τον κόσμο, από τα μέλη της κυπριακής ομάδας και τον προπονητή του, Παναγιώτη Πετρίδη. «Ήταν πολλά τα μηνύματα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα», είπε.   

Πρόβα για τους Ολυμπιακούς

Όλοι αυτοί οι αγώνες, οι συμμετοχές, οι σκληρές και αδιάκοπες προπονήσεις αποτελούν, όπως εξηγεί ο Μάριος Γεωργίου, την πρόβα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι η προετοιμασία και οι εμπειρίες που χρειάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Δεν έχω εξασφαλίσει τη συμμετοχή μου, αυτό θα γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2023».  

Τον ερχόμενο μήνα, εξηγεί ο Μάριος Γεωργίου, ακολουθούν οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ. «Τον Αύγουστο είναι οι Πανευρωπαϊκοί και αν είμαι καλά, θέλω μετάλλιο και στο σύνθετο ατομικό και σε όργανα. Τον Σεπτέμβριο είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Παρίσι, τον Οκτώβριο έχει αγώνες στην Ουγγαρία και τον Νοέμβριο είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Οι προπονήσεις, διευκρινίζει, συνεχίσουν εντατικά. «Προπονούμαι μιάμιση ώρα το πρωί και τέσσερις το απόγευμα. Είναι κάτι που κάνω όλη μου τη ζωή και που το απολαμβάνω», είπε με χαμόγελο. Άλλωστε, μεγαλύτερος πόθος του είναι το όνομά του να γράψει ιστορία και να μείνει ανεξίτηλο στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής. Να γίνει θρύλος, όπως είπε χαρακτηριστικά.