«Η Άννα Αριστοτέλους μετακινείται με απόσπαση στο Προεδρικό και δεν πρόκειται για παραίτηση και διορισμό», δήλωσε στον ACTIVE η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. Φιλοξενούμενη στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, η κυρία Προκοπίου εξήγησε ότι στην Διεύθυνση των φυλακών θα βρίσκεται ο κ. Γιάννος Καπνουλάς ως Αναπληρωτής Διευθυντής.

«Η επιθυμία της ήταν να μη συνεχίσει την θητεία της στις Κεντρικές Φυλακές και ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σεβάστηκα την επιθυμία της» ανέφερε η κυρία Προκοπίου. Ο κύριος Καπνουλάς, όπως είπε, έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, υπάρχει πλήρης συνεννόηση και θα συμβάλει στην μελλοντική αναβάθμιση των φυλακών. 

Η βία να αντιμετωπιστεί ολιστικά

Κληθείσα να σχολιάσει την επίθεση κατά Τουρκοκύπριας, η κυρία Προκοπίου χαρακτήρισε επεισόδιο βίας και έντονης παραβατικότητας την επίθεση εναντίον Τουρκοκύπριας, σημειώνοντας την έξαρση που παρατηρείται με τη βία στην οικογένεια, τη βία στα γήπεδα, στα σχολεία και σε δημόσιους  χώρους, κάτι που, όπως ανέφερε, πρέπει να προσεγγιστεί ολιστικά ως κοινωνικό φαινόμενο.

Η κ. Προκοπίου χαιρέτισε τη «θετική στάση του θύματος, η οποία, ευχαρίστησε την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση και τις συλλήψεις και απηύθυνε έκκληση να μην δημιουργηθεί θέμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Αυτό, όπως τόνισε, είναι στα πολύ θετικά, εκφράζοντας λύπη για την επίθεση σε μια κοπέλα με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Αναφερόμενη και στο περιστατικό της Λεμεσού, η κυρία Προκοπίου υπογράμμισε το θάρρος που βρήκαν τα θύματα να καταγγείλουν αμέσως την υπόθεση τους. Χωρίς καταγγελίες,  όπως ανέφερε η Υπουργός, η Αστυνομία δεν μπορεί να διερευνά σε βάθος, όπως έπραξε στις δύο περιπτώσεις.