Τον νόμο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα για τον γάμο ομοφυλοφίλων και το βίντεο που προβλήθηκε σε σχολείο, με ιερέα που αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία, σχολιάζει στο philenews podcast ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κώστας Γαβριηλίδης. Σημειώνει ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται η εκπαίδευση για να τερματίζεται η πρόοδος σε τέτοια θέματα.

Προχωρούμε σε μια πιο δίκαιη κοινωνία με την εν λόγω εξέλιξη και η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της Ευρώπης που νομιμοποιεί το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και απελευθερώνει πολλά ζητήματα για ζευγάρια που επιθυμούν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους αναφέρει ο κύριος Γαβριηλίδης. Παρόλο σημειώνει, που υπήρχε το σύμφωνο συμβίωσης, όπως και στην Κύπρο και δεν καλύπτει σε πολλά νομικά ζητήματα.

Η ισονομία στον πολιτικό γάμο είναι από τα πιο σημαντικά και υπήρξε η τόλμη σημειώνει να προχωρήσει η Ελλάδα στην εν λόγω πολιτική απόφαση. Τα πολιτικά δικαιώματα δεν αλλάζουν ουσιαστικά, αλλά αυτό που ζητούν τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι η αναγνώριση από την πολιτεία.

Πρόοδο συνιστά και η αλλαγή του άρθρου για το επώνυμο του παιδιού, για το οποίο θα αποφασίζουν με κοινή δήλωση οι γονείς  αναφέρει ο Κώστας Γαβριηλίδης. Στην Κύπρο επισημαίνει πως δεν υπάρχει βούληση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, καθώς διαπιστώνεται πως έχουν σταματήσει οι συζητήσεις, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται έξαρση στις ενέργειες ενάντια στην ομοφυλοφιλία.