Την αποφασιστικότητα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου, να είναι αμείλικτος με κάθε είδους σκάνδαλα βλέπουν το φως και αφορούν σε ιερωμένους της εκκλησίας της Κύπρου, εξέφρασε μέσω του philenews podcast o Πρόεδρος του Συνδέσμου θεολόγων Κύπρου και Εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Χριστάκης Ευσταθίου.

Γι αυτό οι οδηγίες για κλείσιμο της Μονής Οσίου Αββακούμ ήταν άμεσες, γι αυτό και συνέρχεται αύριο η Ιερά Σύνοδος ανέφερε, προκειμένου να εξεταστούν όλα όσα είδα τον φως της δημοσιότητας για τους δύο ιερομόναχους, τα οποία δεν επικεντρώνονται μόνο στο χώρο της εκκλησίας, αλλά επεκτείνονται και σε ποινικά αδικήματα

Δυστυχώς έχει κλονιστεί το ποίμνιο, αλλά δεν θα πρέπει να χάνει την πίστη του στα θεία και η Ιερά Μονή Αββακούμ δεν παύει να είναι ιερός χώρος, όπου εντοπίστηκαν και τα οστά του Οσίου Αββακούμ, συνέστησε ο κύριος Ευσταθίου. Ακόμη και η κοροϊδία με το μύρο σε σταυρό, καθίσταται προκλητική έναντι των πιστών. Οι δύο ιερομόναχοι είπε, είχαν μια ιερή αποστολή έναντι των πιστών συμπλήρωσε, οι οποίοι έχουν απογοητευθεί από τις αποκαλύψεις. Στον Ιερά Μονή Αββακούμ, διέμεναν κι άλλοι μοναχοί, οι οποίοι έχουν μεταβεί σε άλλη μονή σύμφωνα με τον κύριο Ευσταθίου.