Μετά το έκθεμα της μεγάλης πατάτας, που έγινε viral αποσπώντας… ποικίλα σχόλια, η Ξυλοφάγου ετοιμάζεται και πάλι να τραβήξει τα βλέμματα για το τοπικό της προϊόν, αφού θα διεκδικήσει αύριο μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη τηγανιά πατατών στον κόσμο.

Για το εγχείρημα έχουν δημιουργηθεί οκτώ τεράστια τηγάνια, με διάμετρο σχεδόν ενός μέτρου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν μεγάλες ποσότητες λαδιού και πάνω από ένας τόνος πατατών. Στην Κύπρο αναμένεται και εκπρόσωπος του Guinness World Records, η οποία θα καταγράψει την επίδοση της κοινότητας.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, υπό τον συντονισμό του κοινοτικού συμβουλίου Ξυλοφάγου, θ’ αναλάβει την ετοιμασία των τηγανητών πατατών, οι οποίες αφού ζυγιστούν θα προσφερθούν δωρεάν σε όσους βρεθούν στον χώρο του δημοφιλούς εκθέματος αύριο το βράδυ. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής του διήμερου Διεθνούς Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας, που επιστρέφει μετά από παύση τριών χρόνων λόγω πανδημίας.

Η προσπάθεια πάντως δεν θα είναι εύκολη αφού πρέπει να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει περιοχή της Ινδίας. «Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 665kg τηγανητές πατάτες και εμάς ο στόχος μας είναι τα 700kg», ανέφερε ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου, Γεώργιος Τάσου, προσθέτοντας πως η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής της κοινότητας. «Είμαστε το μεγαλύτερο πατατοχώρι και κάνουμε ακόμα μια προσπάθεια για ν’ αναδείξουμε την κοινότητα μας, όπως αναδείχθηκε όταν η μεγάλη πατάτα έγινε viral».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και σε αυτό θα φιλοξενηθούν γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και διεθνή μουσικοχορευτικά συγκροτήματα. Από τις εκδηλώσεις ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία με την Έλλη Κοκκίνου.