Το Γ.Σ. Κόροιβος, το παλιό γήπεδο της πόλης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αθλητική και κοινωνική ζωή της πόλης για δεκαετίες, εξακολουθεί να είναι μετέωρο όσον αφορά στον διακηρυγμένο στόχο της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του με τρόπο που να αποτελέσει μια κυψέλη αθλητικής δραστηριότητας της τοπικής κοινωνίας και όχι ένα “κουφάρι” περασμένων εποχών όπως είναι τα τελευταία χρόνια.

Το τελευταίο ωστόσο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι φορείς και παράγοντες της επαρχίας πιέζουν προς την κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και τον ΚΟΑ για την επαναφορά της αίγλης του, αλλά και την διασύνδεση του με την σημερινή πραγματικότητα της Πάφου.

Αθλητικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης και επαρχίας προωθούν εκ νέου την ιδέα μετατροπής του ιστορικά φορτισμένου χώρου σε μια κυψέλη δραστηριοτήτων που θα είναι ανοιχτή στην τοπική κοινωνία, αντί μόνο στο εκπαιδευτήριο στο οποίο υπάγεται χωροταξικά.

Οι φορείς αυτοί τονίζουν ότι η Πάφος είναι από τις επαρχίες που υστερούν σε αθλητικές υποδομές, αφού υπάρχει μια μόνο κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών με στοιχειώδεις σύγχρονες υποδομές, δεν υπάρχουν γήπεδα αντισφαίρισης, ενώ υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που επί της ουσίας δεν είναι προσβάσιμο στον κόσμο που θα ήθελε να αθληθεί.

Το γήπεδο στο κέντρο της πόλης, που επί δεκαετίες ήταν συνώνυμο με το ποδόσφαιρο στην Πάφο και με τον Ευαγόρα και τον ΑΠΟΠ, με το σωστό σχεδιασμό, μπορεί να αποτελέσει το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πάφου, τονίζουν οι εν λόγω παράγοντες. Μπορούν να δημιουργηθούν γήπεδα αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, γήπεδο ποδοσφαίρου που μπορεί να μετατρέπεται σε μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου, να δημιουργηθεί περιμετρικά στίβος για κλασικό αθλητισμό και μικρή καφετέρια για αναψυχή, υποστηρίζουν. 

” Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά χωρίς να σπαταλήσει ο Δήμος και το κράτος πολλά λεφτά”, επισημαίνουν, ” ενώ επιπρόσθετα το Γ.Σ. Κόροιβος έχει το πλεονέκτημα να είναι εγκατεστημένο στο κέντρο της πόλης, άρα μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο από τα σχολεία όπως μέχρι τώρα, αλλά και από πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα το κέντρο της Πάφου να ανακτήσει την παλιά του δόξα και να σφύζει από ζωή”.