Δημότες Λατσιών διαφωνούν με την πρόθεση του κράτους να δημιουργήσει δύο κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων (13-18 ετών) στα Λατσιά. Σε αυτά τα κέντρα θα μπορούν να φιλοξενούνται και παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Το ένα κέντρο προορίζεται να κτιστεί σε χαλίτικη/κρατική γη παρά την οδό Χριστοδούλου Παπαθανασίου (πίσω από τον σταθμό Άλφα) και το άλλο στην περιοχή του Λυκείου Λατσιών, απέναντι από το κοιμητήριο (στα σύνορα Λατσιών – Γερίου).

Το προσεχές Σάββατο στις 3μμ προγραμματίζεται από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Λατσιών πανδημοτική συγκέντρωση, για το συγκεκριμένο θέμα, με τη στήριξη οργανωμένων φορέων του δήμου. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το δημαρχείο των Λατσιών. Εκεί θα γίνει μια ενημέρωση και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας με τα αυτοκίνητα προς το Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και συλλογή υπογραφών.

Η επιτροπή της ομάδας πρωτοβουλίας, καλεί τους δημότες να δώσουν δυναμικό παρών «για να αποτρέψουμε τα σχέδια του κράτους που στοχεύουν στη θυματοποίηση των κατοίκων των Δήμων Λατσιών και Γερίου». Παράλληλα, έχει δημιουργήσει ομάδα στο Viber, η οποία μέχρι σήμερα αριθμεί πέραν των 300 ατόμων.

Είναι σημαντικό, σημειώνει, «να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε τους πιο πάνω σχεδιασμούς που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας!»