Ένα βήμα από την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της υπέργειας διάβασης στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου στην Πάφο, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές τραγωδίες όπως η τελευταία με τον τραγικό χαμό του 10χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε τη λεωφόρο από ελεγχόμενο σημείο διάβασης, βρίσκονται πλέον τα πράγματα.

Αυτό τονίζει ο βουλευτής Πάφου του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι τα μηνύματα που έχει από τα αρμόδια κρατικά τμήματα δείχνουν προς την κατεύθυνση της προώθησης των διαδικασιών για το έργο.

Στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου, η οποία γειτνιάζει με τρία σχολεία, το δημοτικό Πεύκιος Γεωργιάδης, το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, δεν υπάρχει ασφαλής διάβαση πεζών, τονίζει. Τη συγκεκριμένη λεωφόρο, όπως είναι λογικό, διαπερνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, είτε κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο είτε κατά την αποχώρησή τους. Η έλλειψη, λοιπόν, κατάλληλης υποδομής οδήγησε πριν δύο χρόνια στο χαμό ενός αθώου παιδιού, που φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο.

Η στασιμότητα που παρατηρείται εδώ και αρκετά χρόνια επί του θέματος, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η ζωή του αθώου κοριτσιού πριν από δύο χρόνια στην συγκεκριμένη διάβαση, αναφέρει ο κ. Σαββίδης. Επιπρόσθετα η δημιουργία υπέργειας διάβασης στην εν λόγω λεωφόρο έχει ήδη εγκριθεί από τον Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών, αλλά παραμένει ακόμη στα συρτάρια. Άρα, τα πάντα συνηγορούν στην επίσπευση των διαδικασιών εκτέλεσης του έργου.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης, εκφράζει την βεβαιότητα ότι το ενδιαφέρον των αρμοδίων σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια και ειδικότερα σε θέματα ασφάλειας μαθητών, θα συντείνει στο να αποφευχθεί περαιτέρω καθυστέρηση, τώρα που όλα έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση, όπως επισημαίνει.