Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη δεντροφύτεση με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα της μέλισσας, στη Μοσφιλωτή. Άλλη μια πετυχημένη δράση της Πράσινης Ασπίδας με τη συμμετοχή πέραν των 500 εθελοντών. Η δεντροφύτευση έγινε σε συνεργασία με το κοινοτικο Συμβούλιο Μοσφιλωτής και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόνων Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος You Reforest Cyprus.

Στην εκδήλωση, φυτεύτηκαν πέραν των 1000 δέντρων, που αποτελούν μόνο μία εκ των πολλών προσπαθειών που κάνει η “Πράσινη Ασπίδα”, προσφέροντας στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου εδώ και 24 χρόνια. Από το 2020 έχουμε προχωρήσει και στην υλοποίηση του έργου “You reforest Cyprus, που στόχο έχει την φύτευση όσο το δυνατόν περισσότερων δέντρων σε όλη την Κπρο.

Στο πλαίσιο της δεντροφύτευσης τιμήθηκαν από την “Πράσινη Ασπίδα” πολίτες και οργανισμοί για την προσφορά τους στις περιβαλλοντικές δράσεις της. Σύμφωνα και με την δημοσιογράφο Αθηνά Βιολάρη είναι χρέος των δημοσιογράφων η προβολή τέτοιων εκδηλώσεων γιατί είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τη γη μας.

Όπως ανέφερε και η αντιπρόεδρος της οργάνωσης Μαρία Θεοσιάδου, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μεγάλης σημασίας διοργάνωση για την “Πράσινη Ασπίδα”, καθώς πρόκειται για την τελευταία της φετινής σεζόν, με την οργάνωση να δίνει ραντεβού με τους εθελοντές της για τον Οκτώβριο, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο αντιπρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου μελισσοκόμων, Δημήτρης Παναγή, μιλώντας για την εκδήλωση τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει να γίνει αντιληπτό από όλους μας πως αν δεν φυτέψουμε δέντρα, η ζωή στον πλανήτη μας θα σβήσει, με μόνη μας ελπίδα και λύση: τα δέντρα, τα δέντρα που καλούμαστε οι ίδιοι να να φυτέψουμε.