Την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο πρόγραμμα του Δήμου Πάφου στον τομέα της δημιουργίας σύγχρονων, λειτουργικών και με ευδιάκριτο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό στίγμα έργων, επιβεβαίωσε σήμερα στην Πάφο ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Κυριάκος Κακουρής.

Σε συνάντηση που ο κ. Κακουρής είχε στο Δημοτικό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία τους στη βάση της προαγωγής των βασικών αρχών και στόχων τους προς όφελος της κοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών. Ακολούθησε επίσκεψη σε δύο υπό υλοποίηση σημαντικά έργα του Δήμου για τα οποία έχει εγκριθεί από την Ε.Τ.Επ. η σύναψη δανείων προς όφελος του Δήμου Πάφου. Πρόκειται για το έργο της Δημιουργίας του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πόλεως Πάφου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου (παλιός Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός) και το έργο της ανέγερσης της Φοιτητικής Εστίας του Δήμου παρά το Κτήριο του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Τ.Επ., εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια την οποία επέδειξε ο Δήμος Πάφου στα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στην αξιοποίηση πόρων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ανέφερε ότι για μεν το έργο της Δημιουργίας του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η δανειοδότηση του Δήμου από το δάνειο που συνήφθη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Τ.Επ. ενώ για το έργο της ανέγερσης της Φοιτητικής Εστίας αναμένεται ότι κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δοθεί από το αρμόδιο όργανο της Τράπεζας και η τυπική έγκριση για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων δανειοδότησης, θα  είναι δυνατή η έναρξη εκταμίευσης ποσών και από τα δύο δάνεια.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου, αφού ευχαρίστησε την Ε.Τ.Επ. για την  έμπρακτη και πολύ σημαντική στήριξή της στο έργο της Τοπικής Αρχής για μεταμόρφωση της πόλης στα τελευταία εννιά χρόνια, επισήμανε ότι η στήριξη ως προς τα δύο συγκεκριμένα υψηλής σημασίας έργα αποτελεί ανανέωση και ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του χρηματοπιστωτικού/δανειοδοτικού φορέα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης προς τον Δήμο Πάφου. Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, τόνισε, κτίζουμε με αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και προσήλωση σε ένα όραμα βιώσιμης και ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης, το αύριο της Πάφου.