Ο υπουργός Γεωργίας έλαβε επιστολή από έναν 11χρονο μαθητή μέσα από την οποία του απηύθυνε έκκληση για την κακή μεταχείριση των ζώων σε χώρο που είχε επισκεφθεί. Ο νεαρός στο γράμμα του, αφού αναφέρει στον Υπουργό την αγάπη του για τα ζώα, σχολιάζει ένα γεγονός που τον είχε στιγματίσει κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Αύγουστο. «Το κλουβί με τους πιγκουίνους ήταν πολύ ακάθαρτο και το νερό βρώμικο. Δεν μπορούσα να δω τους πιγκουίνους που κολυμπούσαν, αφού το νερό ήταν πάρα πολύ ακάθαρτο», καταγράφει με πολύ παράπονο ο μαθητής. 

Το παιδάκι, στη συνέχεια του γράμματος, αναφέρει ότι βρώμικος ήταν και ο χώρος που φιλοξενεί τα ρακούν, όπως επίσης και ο χώρος που φιλοξενεί τον κροκόδειλο, καθώς και η λίμνη με τις χελώνες. Το μήνυμα του παιδιού προς τον Υπουργό που φρόντισε να ζωγραφίσει στην επιστολή αριθμό από ζώα, είναι να «στείλει κάποιον υπεύθυνο να επιθεωρήσει τον χώρο για να γίνουν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων σε εκείνο το μέρος πιο καλές». Ο 11χρονος μαθητής, με την αθωότητα που τον διακρίνει, αναφέρει χαρακτηριστικά «εγώ, αλλά και άλλα παιδιά που αγαπούν τα ζώα, δεν μπορώ να ανεχτώ ότι στη χώρα μας επιτρέπουμε να ζουν τα ζώα σε άθλιες συνθήκες». 

Ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, απαντώντας στην επιστολή του μαθητή αναφέρει ότι στο Υπουργείο κατανοούν πλήρως και συμμερίζονται τις έγνοιες και τις ανησυχίες για την προστασία και ευημερία των ζώων. Παράλληλα, ο Υπουργός ανέφερε στον μαθητή ότι έδωσε οδηγίες για να μεταβούν και να ελέγξουν οι επιθεωρητές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών τις συνθήκες κράτησης των ζώων στον χώρο που επισκέφθηκε ο μαθητής με την οικογένειά του τον περασμένο Αύγουστο. Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προνοεί η νομοθεσία, για να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών. Με την επιστολή του ο 11χρονος συνέβαλε με τη σειρά του στην προσπάθεια που γίνεται για προστασία των ζώων στη χώρα μας.    

Πάντως, ο Υπουργός Γεωργίας, απάντησε προσωπικά στην επιστολή του 11χρονου: