Την πρόθεσή του να προσφύγει στη «δικαιοσύνη» για την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να ακυρώσει προηγούμενη συμφωνία με δική του εταιρεία για διαχείριση του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και να παραχωρήσει τη διαχείριση του στον τουρκικό στρατό, ανακοίνωσε ο Τ/κ επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Resorce Consulting Services Ltd, Ασίλ Ναδίρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στη γραπτή δήλωση του κ. Ναδίρ πως «κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμένα να δεχτώ να πετάξω στα σκουπίδια το έργο για το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο και να παραμείνω σιωπηλός. Ο αγώνας μου δεν είναι για μένα, αλλά για το λαό μας και την τδβκ». Η απόφαση, συνέχισε, στερείται βάθους και πετά στα σκουπίδια έργα που θα παρείχαν άμεσες ή έμμεσες ευκαιρίες απασχόλησης για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

«Σκέφτηκα πολύ πριν κάνω αυτή τη δήλωση. Κατά την διάρκεια της ζωής μου ποτέ δεν πρόδωσα τον δίκαιο αγώνα του τ/κ λαού, δεν είμαι πολιτικός, δεν έχω πολιτικούς στόχους, ως παιδί του τ/κ λαού, έχω πάντα ψηλά στο μυαλό και τη σκέψη μου τη σημασία της ενοποίησης με τη διεθνή κοινότητα, τις τοπικές δυνατότητες για να επιτευχθεί μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή», ανέφερε.

Η συμφωνία με τη δική του εταιρεία είχε γίνει το 2010 κατόπιν «δημόσιου» διαγωνισμού, πρόσθεσε, αλλά τα χρονοδιαγράμματα της σύμβασης παρατάθηκαν με κοινή συμφωνία όταν δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με τις γραμμές υψηλής τάσης.

Το παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, όπως ανέφερε, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για «πολιτικούς και για στρατιωτικούς σκοπούς», λέγοντας ότι και η συμφωνία για χρήση του από τα τουρκικά μη επανδρωμένα drones έγινε χωρίς διαβούλευση μαζί του.

(ΚΥΠΕ