Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από το διπλό φονικό των δύο Ρωσίδων, Alraeesi Khaiat, 43 ετών, και Mariia Gazibagandova, 33 ετών. Ο 32χρονος Σύρος ομολόγησε κυνικά, 18 ημέρες μετά το διπλό έγκλημα, πως τις εκτέλεσε με τρεις πυροβολισμούς γιατί τις άκουσε να τον χλευάζουν.

Οι σοκαριστικές αναφορές του πάγωσαν ακόμα και τους ανακριτές, που άκουαν με πόσο ψυχρό τρόπο έδρασε: Αφού τις σκότωσε, τις τύλιξε σε νάιλον, τις έκρυψε στο υπόγειο του εξοχικού στον Κάτω Αμίαντο, μετέφερε δύο Σύρους εργάτες, που, όπως υποστηρίζει, βρήκε τυχαία στη Λεμεσό και τον βοήθησαν με κομπρεσέρ να βγάλει λάκκο βάθους δύο μέτρων, τον οποίο μετέτρεψε στη συνέχεια σε τάφο για τις δύο άτυχες γυναίκες. 

Η ομολογία του 32χρονου Σύρου ήρθε προχθές στις 10 το βράδυ, όταν υπό το βάρος των στοιχείων από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που πρόδωσαν τις κινήσεις του, τις αγορές που έκανε με την πιστωτική της μιας Ρωσίδας και τις τύψεις που ένιωθε, έσπασε στην ανάκριση στο ΤΑΕ Λάρνακας. Στις 11 το βράδυ ανακριτές και δράστης ξεκίνησαν για τον Αμίαντο για να υποδείξει πού έθαψε τις δύο γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως ομολόγησε, είχε επιστρέψει στις 7 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου από το κυνήγι στο εξοχικό και όταν πλησίασε άκουσε τις δύο Ρωσίδες να μιλούν στη γλώσσα του (γνωρίζουν αραβικά καθ’ ότι η μια έχει και Συριακή υπηκοότητα), να τον χλευάζουν και να γελούν γιατί του πήραν τα χρήματα. Τότε, όπως ισχυρίζεται, θόλωσε το μυαλό του και αφού ξάπλωσε πρηνηδόν έριξε από απόσταση 10 μέτρων δύο πυροβολισμούς κατά της μιας στο θώρακα που βρήκαν και την άλλη και στη συνέχεια σκότωσε και τη δεύτερη. Μετά πήρε ένα φτυάρι και καθάρισε τα αίματα και στη συνέχεια τις μετέφερε στο υπόγειο της κατοικίας. Όπως ανέφερε, από εκείνη την ημέρα δεν κοιμήθηκε, ενώ εμφανίζεται μεταμελημένος.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε στον «Φ»: «Μακάρι να μπορούσαμε να προλάβουμε αυτό το φρικτό έγκλημα. Δυστυχώς, όταν μας καταγγέλθηκε ότι οι δύο Ρωσίδες εξαφανίστηκαν, ήταν ήδη νεκρές». Ο ίδιος ανέφερε ότι πολύ σημαντικό ρόλο για την ομολογία του δράστη, διαδραμάτισαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που συλλέγησαν στη βάση άλλου νομικού πλαισίου με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας.