Αρνητική ήταν και αυτή τη φορά η απάντηση του Ερσίν Τατάρ προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη για μια κοινή συνάντηση όταν θα βρίσκεται στο νησί ο Μίροσλαβ Γιέτζια, αργότερα αυτό τον μήνα.

Ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα βρίσκεται στο νησί μεταξύ 27 και 29 Αυγούστου για συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες. Επίσκεψη η οποία θεωρείται προπαρασκευαστική ενόψει των συναντήσεων που θα έχουν οι δύο ηγέτες με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της οποίας συναντάτε με τον ΓΓ, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για συνάντηση με τον ΓΓ η οποία είναι εκτός της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μεταβίβασε, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, την επιθυμία του για κοινή συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τον Μίροσλαβ Γιέτζια να προτείνει και προς τον Ερσίν Τατάρ μια κοινή συνάντηση των τριών. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβιβάζει εισήγηση/πρόταση προς τον Ερσίν Τατάρ για μια κοινή συνάντηση η οποία μπορεί να είναι και κοινωνική στο πλαίσιο ενός δείπνου.

Όπως και στις άλλες προσκλήσεις που απηύθυνε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση ο Ερσίν Τατάρ ήταν αρνητικός, πριν ακόμα πατήσει το πόδι του ο Μίροσλαβ Γιετζια στο νησί.