Σε κεντρικό θέμα συζήτησης έχει αναχθεί το ωράριο εργασίας του Ταγίπ Ερντογάν. Την Πέμπτη διοργανώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μία τελετή για τους νεοδιορισθέντες περιφερειάρχες, οι οποίοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναλάβουν τα καθήκοντα τους.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε, απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες: «Είμαστε όλοι υπηρέτες του έθνους μας». Ο ίδιος αναφέρθηκε στον εντατικό ρυθμό της εργασίας του αναφέροντας ότι κοιμάται 5 – 6 ώρες την ημέρα, συμπληρώνοντας πως περιμένει τον ίδιο ρυθμό και από αυτούς.

«Δεν υπάρχει αργία ή σαββατοκύριακο για έναν περιφερειάρχη»

Περιγράφοντας τον ρυθμό της εργασίας του, ο Ερντογάν ανέφερε πως κατά αυτόν: «Ο περιφερειάρχης δεν έχει ωράριο εργασίας, ούτε νύχτες. Δεν έχει αργίες ή Σαββατοκύριακα. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας διευθυντής που να ξεκινά την ημέρα του στις 9 και να κλείνει το γραφείο του στις 5 ή 6 ώρα το απόγευμα.

«Εργάζομαι 24 ώρες το 24ωρο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Ταγίπ Ερντογάν – πρόεδρος της Τουρκίας

Από εσάς περιμένω να εργάζεστε 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο στις περιφέρειες όπου μας εκπροσωπείτε. Έτσι εργάζομαι εγώ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 5-6 ώρες κοιμάμαι. Μερικές φορές πηγαίνω σπίτι στις 12, άλλες φορές στη 1 το πρωί. Έτσι πρέπει να εργάζεστε και εσείς. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή σχέση με το έθνος, ούτε όμως και να αφήσετε το έργο σας ως παρακαταθήκη για το μέλλον. »