Αναζητεί τα κίνητρα των δραστών σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον 30χρονου από τη Ρουμανία, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο όχημα του, ενώ ήταν εν κινήσει, στην Ορόκλινη. Ο 30χρονος, ο οποίος εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία και δεν έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του, θα δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Ο 30χρονος, είχε αναχωρήσει γύρω στις 5:30 το πρωί από το σπίτι του στην Ορόκλινη με βαν αυτοκίνητο, με στόχο να μεταβεί στην εργασία του. Πεντακόσια μέτρα πιο κάτω, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Στην περιοχή προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους. 

 

 

Ο νεαρός, που σώθηκε πραγματικά από θαύμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρό θλαστικό τραύμα στο δεξί χέρι και κάταγμα. Υποβλήθηκε σε χειρουργείο και σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και άρχισαν έρευνες στην περιοχή, από την οποία περισυνελέγησαν τεκμήρια που θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Εξετάσεις διενήργησαν και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν πως ο δράστης ή οι δράστες, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, κοντά στην θέση του οδηγού. Αυτό καταδεικνύει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως δεν ήθελαν να εκφοβίσουν, αλλά ήθελαν νεκρό τον 30χρονο εργάτη.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, προσπαθούν να εξασφαλίσουν μαρτυρία για την απόπειρα φόνου, ενώ άρχισαν να συλλέγουν βίντεο από κλειστά κυκλώματα της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις του δράστη ή των δραστών.