Σε τρίωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια, διεκδικώντας την πρόσληψη επιπρόσθετου αριθμού γιατρών και υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή, υποχρεώνονται να εργάζονται μέχρι και 18 ώρες το 24ώρο, κάποιες φορές χωρίς να τους δίνεται χρόνος για ξεκούραση.

Οι έντονες διαμαρτυρίες των γιατρών για τα ΤΑΕΠ δεν έπεσαν χθες ως κεραυνός εν αιθρία αφού οι προθέσεις της ΠΑΣΥΚΙ είχαν διαφανεί από την περασμένη Πέμπτη όταν ο πρόεδρος της συντεχνίας, Σωτήρης Κούμας, είχε κάνει σχετικές αναφορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως ανέφερε μετά την εξαγγελία της στάσης εργασίας ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, «το πρόβλημα είναι παντού αλλά κυρίως στα ΤΑΕΠ Λεμεσού και Πάφου είναι πολύ εντονότερο και είναι αποτέλεσμα της διοικητικής ανεπάρκειας, απραξίας και αδιαφορίας του ΟΚΥπΥ». 

«Το να βλέπουμε να καλύπτεται μια ολόκληρη βάρδια από ένα μόνο γιατρό δεν νομίζω ότι ικανοποιεί κανέναν και σίγουρα ένας γιατρός μόνος του, και αυτό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και στη Λεμεσό και στην Πάφο, δεν μπορεί να φορτωθεί όλο το βάρος μιας επαρχίας». Για όλα κατέληξε, «θέλουμε απαντήσεις, πράξεις και απόδοση ευθυνών και δεν δεχόμαστε άλλες δικαιολογίες». 

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που δίνουν λανθασμένους αριθμούς για τη στελέχωση στα ΤΑΕΠ.

Τη συμπαράσταση και στήριξή της στην τρίωρη στάση εργασίας των κυβερνητικών ιατρών, εξέφρασε η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

Στο μεταξύ, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, χαρακτήρισε αχρείαστη τη στάση εργασίας, αφού, εντός της ημέρας, είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για συζήτηση των προβλημάτων στα ΤΑΕΠ.