«Ο στόχος είναι καθόλου οχήματα στο κέντρο της Λευκωσίας», επιβεβαίωσε μιλώντας στον ACTIVE ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, τονίζοντας ότι οι αλλαγές που έρχονται με τις μονοδρομήσεις και τις λεωφορειολωρίδες δεν θα είναι προς όφελος όσων θα χρησιμοποιούν το ιδιωτικό τους όχημα για να διακινηθούν στη Λευκωσία. «Θα είναι πολλαπλάσιο το όφελος όσων θα επιλέγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλουμε λεωφορεία και επιθυμούμε να ενισχυθεί η χρήση τους κι αν θέλουμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίκτυο που να παρέχει απρόσκοπτη διακίνηση των λεωφορείων, χωρίς να υπάρχει εμπόδιο από άλλο όχημα σε αυτές τις λωρίδες. Σήμερα χρειάζεται περισσότερος χρόνος να κυκλοφορήσεις με λεωφορείο παρά με αυτοκίνητο. Αυτό θα αντιστραφεί», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοίγει πόλεμος στ’ αυτοκίνητα – Μεγαλώνει το βάσανο οδηγών

Η μελέτη, η οποία αναμένεται τον Οκτώβριο, θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο δίκτυο με λεωφορειολωρίδες και μονοδρόμους, εξήγησε ο Υπουργός, λέγοντας ότι θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε νοοτροπία οι Κύπριοι. Η Λευκωσία, τόνισε, θα είναι η πρώτη πόλη που θα αλλάξει και η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου θα είναι σκέτη ταλαιπωρία. Αυτό, συμπλήρωσε, προνοεί και πλήρη βελτίωση του δικτύου και των στάσεων λεωφορείων, ενώ ακόμη και τα φώτα τροχαίας θα δίνουν προτεραιότητα στα λεωφορεία.

Ο Γιάννης Καρούσος δεν απέκλεισε την αλλαγή και στα ωράρια λειτουργίας των σχολείων, αλλά και της δημόσιας υπηρεσίας, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα λύσει το κυκλοφοριακό.

Active Radio