Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το σχέδιο επιχορήγησης για τα παιδικά καθίσματα που χρειάζονται στα λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά κάτω των έξι ετών, με τον υπουργό Μεταφορών να προτίθεται να το προωθήσει σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Για το θέμα αυτό, το οποίο απασχολεί από το 2018 που ψηφίστηκε σχετική νομοθεσία, συζήτησαν χθες Γιάννης Καρούσος και ΠΟΕΔ.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την οργάνωση των δασκάλων ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο επιχορήγησης μέσα από το οποίο οι λεωφορειούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα και με βάση τις σωστές προδιαγραφές καθίσματα, με στόχο την εξυπηρέτηση κυρίως των νηπιαγωγείων, στα οποία φοιτούν παιδάκια κάτω των έξι ετών. 

Από πλευράς της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε πως το εν λόγω πλάνο φαίνεται να δίνει λύση στο ζήτημα των εκδρομών και επισκέψεων των παιδιών κάτω των έξι ετών. «Ελπίζουμε να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση μέσω της σχετικής επιχορήγησης έτσι ώστε σύντομα να επιτραπεί και στα παιδιά των νηπιαγωγείων να συμμετέχουν σε εκδρομές και επισκέψεις», ανέφερε η κ. Βασιλείου, τονίζοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να βρει τους τρόπους, ούτως ώστε τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών να μετακινούνται παντού με ασφάλεια και να καταστεί αρωγός στην επίλυση της όποιας πρακτικής δυσκολίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Υπενθυμίζεται ότι από το 2018 που ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία, με βάση την οποία τέθηκαν συγκεκριμένες προδιαγραφές σε παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία που μετέφεραν παιδάκια κάτω των έξι ετών σε εκδρομές και σχολικές επισκέψεις, προέκυψαν πρακτικά ζητήματα -κυρίως στο ποιου ήταν ευθύνη η παροχή των καθισμάτων και η διαδικασία τοποθέτησής τους στα λεωφορεία από τις νηπιαγωγούς- με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας να παραμένουν καθηλωμένα στα σχολεία τους και να μην μετέχουν σε εκδρομές κι επισκέψεις, οι οποίες από τους εκπαιδευτικούς κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές για τη συνολική εκπαίδευσή τους.