Συμβουλές για την παράταση ζωής ενός κινητού τηλεφώνου και κυρίως της μπαταρίας του, έδωσε μέσω του ACTIVE, o τεχνικός υπολογιστών και κινητών της I- repair Νίκος Καραγιάννης, με αφορμή το περιστατικό όπου ανεφλέγη κινητό στη τσέπη πολίτη και του προκάλεσε σοβαρό έγκαυμα στο πόδι.

Οι μπαταρίες, επηρεάζονται για διάφορους λόγους, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, «όπως, οι κακές φορτίσεις, με το να αφήνουμε όλο το βράδυ το κινητό να φορτίζεται, το να χρησιμοποιούμε το κινητό καθώς φορτίζεται, ή με το να χρησιμοποιούμε φορτιστές και καλώδια που δεν είναι καλής ποιότητας».

Αυτό σημείωσε, μπορεί να υπερθερμάνει την μπαταρία και να φουσκώσει, να υπάρχει διαρροή και να πάρει φωτιά. Χαρακτήρισε σπάνια αλλά εφικτή, την ανάφλεξη της μπαταρίας ενός κινητού ή laptop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε φωτιά το κινητό στην τσέπη – Με έγκαυμα στο πόδι 35χρονος (εικόνα)

Είναι σημαντικό, είπε ο κ. Καραγιάννης, να φροντίζουμε την υγεία της μπαταρίας και του κινητού. Καθημερινά, περιέγραψε ο ίδιος, καλείται να φτιάξει κινητά των οποίων οι μπαταρίες είναι ταλαιπωρημένες από κακές κυρίως φορτίσεις, υγρασία και κακή χρήση. Κάθε συσκευή κατέληξε, δίνει σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά και το πρώτο είναι η διόγκωση της μπαταρίας, κάτι το οποίο χρήζει άμεσα αλλαγής.  

Active Radio