Συμφωνεί και χαιρετίζει η Αστυνομία, τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους και αμέσως θέτει σε εφαρμογή όσα από αυτά δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση.

Ταυτόχρονα σήμερα, πραγματοποιείται νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον χουλιγκανισμό ενώ χθες, άρχισε και η διοικητική έρευνα που ζήτησε η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, για να καταγραφεί τι πήγε λάθος με την αστυνόμευση του αγώνα καλαθόσθαιρας την περασμένη Κυριακή στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία». 

Όπως δήλωσε στον «Φ» η λειτουργός επικοινωνίας του γραφείου τύπου της Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου, η Δύναμη συμφωνεί με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και τόνισε ότι αυτά θα εφαρμόζονται εντός και εκτός γηπέδων. Όσον αφορά στη σύσταση μόνιμης αντιοχλαγωγικής ομάδας, ανέφερε ότι θα γίνει μελέτη. Για τα μέτρα για τα οποία χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, η Αστυνομία θα συνδράμει ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα νομοσχέδια προς ψήφιση. 

Η κ. Κωνσταντίνου ρωτήθηκε και για την διοικητική έρευνα που ζήτησε η υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αυτή έχει ξεκινήσει και πως ο υπαρχηγός Δημήτρης Δημητρίου θα εξετάσει την ορθότητα του σχεδιασμού του επιχειρησιακού πλάνου. Παράλληλα, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά τα επεισόδια, συνέλαβε ως τώρα τέσσερα πρόσωπα, δύο στα λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Απόλλωνα και δύο για υποθέσεις βίας στα γήπεδα, ενώ καταζητείται 25χρονος. Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠτΔ: Aν χρειαστεί θα ληφθούν κι άλλα μέτρα για βία στα γήπεδα

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο Υπαρχηγός Δημήτρης Δημητρίου, άρχισε από το πρωί τη λήψη καταθέσεων από διάφορα μέλη της Δύναμης, ώστε να διαφανεί μέσα από την έρευνα του ποιοι ήταν ενήμεροι για τις πληροφορίες περί επεισοδίων, τι μέτρα λήφθηκαν και γιατί το παιχνίδι κρίθηκε ως μέτριας επικινδυνότητας.

Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 08:30 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, νέα σύσκεψη για το θέμα της βίας. Στη σύσκεψη θα παρακαθήσουν η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας, οι πρόεδροι και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της ΚΟΚ, καθώς και εκπρόσωποι της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, του ΠΑΣΠ και ο διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Παρά την ικανοποίηση της ηγεσίας της Αστυνομίας, κατά τη χθεσινή ημέρα ακούστηκαν και φωνές περί του αντιθέτου. 

«Έχουμε μια πρόχειρη εξαγγελία μέτρων, τα οποία είναι προβλέψιμα και ανεπαρκή, με επικέντρωση μάλιστα στην αστυνομία», δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, τονίζοντας ότι «εμείς δεν διαφωνούμε εκεί και όπου χρειάζεται ενίσχυση του αστυνομικού σώματος πλην όμως η αστυνομία είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα σε αυτή την εξίσωση που αφορά τη βία». Όπως δηλώνει ο Άριστος Δαμιανού, έχουμε κατ’ επανάληψη πει ότι η βία ως φαινόμενο δεν είναι αθλητικό, είναι κοινωνικό.  Αναμέναμε, πρόσθεσε, από τη νέα κυβέρνηση να μην ακολουθούσε την πεπατημένη, όπως και η προηγούμενη, επικεντρωνόμενη αποκλειστικά σχεδόν σε μέτρα καταστολής, αστυνομικού χαρακτήρα».