Δεκάδες εκατομμύρια πρόκειται να μας στοιχίσουν τα rapid test. Mετά τα διαβατήρια φαίνεται ότι κάποιοι ανακάλυψαν άλλη χρυσή αγελάδα.

Από τη στιγμή που γίνονται ανεξέλεγκτα κι όχι στοχευμένα –κατά 40-50 χιλιάδες κάθε μέρα (!), αντί να διοχετεύονται αυτά τα χρήματα σε ιατρικές υποδομές ή φαρμακευτικές θεραπείες– αυτό που συντελείται είναι καθαρά διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ξοδεύουμε αβέρτα, μέσω της διαδικασίας του «κατ’ επείγοντος» και όχι με ανοικτούς διαγωνισμούς, την ίδια ώρα όταν τέθηκε θέμα για την εισαγωγή στην Κύπρο της θεραπείας των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, αν χορηγηθούν σε ανθρώπους με ήπια συμπτώματα, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα νοσηλείας, κάποιοι παρέθεσαν στα μειονεκτήματα αυτής της θεραπείας το πολύ ακριβό κόστος!

Παράλληλα, όπως διαφάνηκε και στο δεύτερο κύμα, τα νοσηλευτήρια δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένα με αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, όπως εντατικολόγους, ενώ όπως έχουν προειδοποιήσει οι διευθυντές των δημοσίων νοσηλευτηρίων και ο Γενικός Ελεγκτής, τα δημόσια νοσηλευτηρία βρίσκονται υπό κατάρρευση. Αν συνυπολογίσεις και το τεράστιο κοινωνικό κόστος λόγω των lockdown, γίνεται αντιληπτό ότι όλη η διαχείριση καθίσταται εξωφρενική.     

Ν.ΚΟΥΡ