Έκλεισε την περασμένη Παρασκευή η πρώτη εβδομάδα των Παγκύπριων Εξετάσεων, στο πλαίσιο των οποίων πέραν από την καθημερινή εξέταση των υποψηφίων στα διάφορα μαθήματα, «τρέχουν» και οι διορθώσεις των εξεταστικών δοκιμίων. Συγκεκριμένα, η διόρθωση των Νέων Ελληνικών άρχισε από την Τετάρτη, δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή της εξέτασης στην οποία συμμετείχε το σύνολο των υποψηφίων (7.689) που συμμετέχουν στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις.
 
Η διόρθωση τόσο των Νέων Ελληνικών όσο και των υπόλοιπων μαθημάτων, που ολοκληρώνεται η εξέτασή τους, αρχίζει έπειτα από συντονισμό της αρμόδιας ομάδας του κάθε μαθήματος, στο πλαίσιο του οποίου δίνονται και οι ανάλογες οδηγίες και κατευθύνσεις διόρθωσης. Όσον αφορά στο πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων αυτό συνεχίζεται κανονικά, με τα μαθήματα αυτών των ημερών να μην είναι ιδιαίτερα μαζικά σε συμμετοχή. Την Πέμπτη εξετάστηκαν η Λογιστική, τα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά (δίωρο) των Τεχνικών Σχολών (πρακτικής κατεύθυνσης), ενώ χθες εξετάστηκαν ο Σχεδιασμός και Τεχνολογία, η Ηλεκτρολογία ΙΙΙ Τεχνικών Σχολών (θετικής κατεύθυνσης) και τα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά ΙΙ Τεχνικών Σχολών (θετικής κατεύθυνσης).
 
Τη Δευτέρα είναι η σειρά δύο σχετικά μαζικών σε συμμετοχή υποψήφιων μαθημάτων, της Φυσικής με 2.655 εξεταζόμενους και της Ιστορίας με 1.431 εξεταζόμενους. Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων αυτές τις πρώτες μέρες διεξαγωγής τους, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, ανέφερε στον «Φ» πως όλα βαίνουν ομαλά χωρίς προβλήματα και χωρίς δυσκολίες. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή έκλεισαν και τα γυμνάσια, οι μαθητές των οποίων αρχίζουν σήμερα Δευτέρα εξετάσεις με διάρκεια δύο εβδομάδες.