‘Ενταση μεταξύ πιστών και Αστυνομίας, επικράτησε στην περιοχή της Ευρύχου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας όπου τελέστηκε η θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο. 

Μέλη της Αστυνομίας, βρέθηκαν στο σημείο όπου οι πιστοί μαζεύτηκαν για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, έξω από τον ναό, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν τα διατάγματα για τον περι Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Ωστόσο, εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στην περιοχή, τα μέλη της Αστυνομίας, ζήτησαν από τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα. 

Αρκετοί από τους πιστούς αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, Η Αστυνομία προχώρησε σε επί τόπου καταγγελίες πολιτών καθώς αρκετοί από αυτούς δεν έφεραν προστατευτική μάσκα. 

Μάλιστα, παρά τις οδηγίες για να αποφευγχθούν οι συνωστισμοί στον καθαγιασμό των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, ο Μητροπολίτης Μόρφου έβαλε στην άκρη και πάλι τα μέτρα και πήγε υπό τη συνοδεία πιστών στον ποταμό του χωριού για την καθιερωμένη τελετή. 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, ο Μητροπολίτης Μόρφου, σε κάλεσμα του, προέτρεψε τους πολίτες να αψηφίσουν τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας και να παραστεί μαζικά στη λειτουργία των Θεοφανείων. 

Πηγή: philenews