«Η πρώτη φάση τελείωσε και βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης φάσης της επιδημίας, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σε συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιδημία κράτησε 8 εβδομάδες στην Τουρκία, αλλά «ακόμη και μια ημέρα μπορεί να αλλάζει την εικόνα. Μία επικίνδυνη στιγμή μπορεί να στοιχίσει ζωές».

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας επέστησε κυρίως την προσοχή στα εμπορικά κέντρα και στους δρόμους, λέγοντας ότι οι ουρές και η πολυκοσμία στην αγορά χωρίς καμία προφύλαξη αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. «Τα μέτρα χαλάρωσης δεν μοιάζουν με τη σοκολάτα που θα φάμε όταν διακόπτουμε τη δίαιτα», είπε χαρακτηριστικά.

Μικρή ανάκαμψη στον αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων

Σύμφωνα, πάντως με τα ημερήσια στοιχεία η εξάπλωση του κορονοϊού δείχνει μεν μία σταθερή υποχώρηση, ωστόσο τα νούμερα των κρουσμάτων και των θανάτων δείχνουν να ανακάμπτουν λίγο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 58 νέους θανάτους και 1.639 κρούσματα. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 3.952 και των κρουσμάτων στις 143.114.

Πηγή: Philenews / ethnos.gr