Δανεισμό κι άλλες υποχρεώσεις κατά 104 εκατ. ευρώ έχει μειώσει ο Όμιλος Louis, λόγω της πώλησης πέντε ξενοδοχειακών μονάδων του στην Ελλάδα, προς επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η αμερικανική Blackstone.
 
H εταιρεία ανακοίνωσε πως το καθαρό τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 151,3 εκατ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχει εισπραχθεί ποσό 143,3 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 8 εκατ. θα εισπραχθούν εντός του 2020 υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
 
 
Με βάση τα τελικά δεδομένα, το τελικός κέρδος για τον Όμιλο από τη συμφωνία ανήλθε σε 76, 5 εκατ. ευρώ ενώ αν ληφθούν υπόψη και επί μέρους παράγοντες, το κέρδος αυξάνεται σε 82,6 εκατ. ευρώ.
 
Για το 2020, η Louis hotels θα συνεχίσει τη διαχείριση των ξενοδοχείων ενώ συζητά με την Blackstone για συνέχιση της συνεργασίας και για τα επόμενα χρόνια. Πέραν από τη μείωση του δανεισμού κατά 104 εκατ. ευρώ, η εταιρεία αναφέρει πως μελετά τρόπους αξιοποίησης του υπόλοιπου ποσού που εισπράχθηκε.
Υπενθυμίζεται πως ο Όμιλος συμφώνησε με την Blackstone την πώληση συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Grand Hotel και Corcyra Beach στην Κέρκυρα, Zante Beach και Plagos Beach στην Ζάκυνθο και Creta Princess Beach στην Κρήτη.
 
Philenews/Insider