Ο γιος μου σπουδάζει στην Αθήνα και παρόλο που επικοινωνούμε καθημερινά μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, συνηθίζω κατά καιρούς να του στέλνω μέσω ταχυδρομείου διάφορα αντικείμενα που είτε ξέχασε στην Κύπρο είτε είναι πολύ ακριβά στην Αθήνα. Μια φορά, του έστειλα και χρήματα, ενώ μια άλλη φορά του έστειλα λουκούμια. Πρόσφατα, μου είπαν ότι απαγορεύεται να στέλνω χρήματα και τρόφιμα μέσω ταχυδρομείου. Τελικά, τι δικαιούμαι και τι δεν δικαιούμαι να στέλνω μέσω ταχυδρομείου;
Στέλλα Μ.
Αρμόδιος λειτουργός των Κυπριακών Ταχυδρομείων, μας παρέπεμψε στην επίσημη ιστοσελίδα των Κυπριακών Ταχυδρομείων από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι απαγορεύεται η αποστολή μετρητών με το ταχυδρομείο. Σε περίπτωση που τα νομίσματα/χαρτονομίσματα δεν είναι σε χρήση αλλά είναι μόνο για συλλεκτικούς σκοπούς, μπορούν να αποστέλλονται μόνο με συστημένη αλληλογραφία νοουμένου ότι γίνονται αποδεκτά στη χώρα προορισμού. Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία προσφέρουν την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων MoneyGram σε 200 χώρες με 300.000 σημεία παραλαβής, για μεταφορά μικρών ή μεγάλων ποσών, με ταχύτητα και ασφάλεια.
Τρόφιμα μπορούν να αποστέλλονται με το ταχυδρομείο σύμφωνα με τις πρόνοιες των εκάστοτε κανονισμών και της νομοθεσίας στις χώρες προορισμού. Σε περίπτωση αλλοίωσης των τροφίμων, δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε αποζημίωση.
Για αποτροπή της μεταφοράς των προαναφερόμενων αντικειμένων, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία διατηρούν το δικαίωμα να ελέγξουν το δέμα με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματός του.