To Top
09:20 Δευτέρα
6 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Δέκα συστάσεις για ηλεκτρικά σκούτερ
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Δέκα συστάσεις για ηλεκτρικά σκούτερ
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουαρίου 2020, 9:11 πμ

Στην Κύπρο, από το 2014, μετά τους πρώτους τραυματισμούς και θανάτους σε δυστυχήματα με ηλεκτρικά σκούτερ που επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα μέχρι και πρόσφατα, το κράτος προσπαθεί να προωθήσει μέσω νομοσχεδίου τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών σκούτερ, ηλεκτρικών ποδηλάτων κ.τ.λ. Πρόκειται για θέμα που απασχολεί πολλές χώρες, ενώ η τελευταία απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, προ μηνών ήταν να αξιοποιηθεί η εμπειρία χωρών - μελών της Ε.Ε. όπου όμως από κράτος σε κράτος διαφέρουν σημαντικά οι νομοθετικές ρυθμίσεις.

Πρόσφατα, σε βοήθεια και της Κύπρου και όσων χωρών θέλουν να χαράξουν ένα σωστό και αποτελεσματικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών σκούτερ ήρθε το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών, ένα παγκοσμίου επιπέδου αναγνωρισμένο τεχνοκρατικό όργανο –στο οποίο συμμετέχουν 60 χώρες– για τα θέματα μεταφορών και οδικής ασφάλειας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πονοκέφαλος τα ηλεκτρικά σκούτερ

Αφού αναγνωρίζεται ότι νέα μέσα όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια κ.τ.λ δεν είναι παροδικό φαινόμενο αλλά η χρήση τους θα αυξάνεται συνεχώς, κατέληξαν σε 10 συστάσεις προς τα κράτη για ρυθμίσεις, ενέργειες και μέτρα, που έχουν ως στόχο την ομαλή κυκλοφορία όλων των τύπων οχημάτων και πεζών.
Ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα και άλλες ελαφρές προσωπικές συσκευές κινητικότητας θα είναι ολοένα και περισσότερο μέρος του συστήματος αστικής κυκλοφορίας, γι' αυτό συστήνεται:

> Δημιουργία προστατευμένου δικτύου διακίνησης τέτοιων μέσων. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε περιοχές με κυκλοφοριακή ύφεση ή με τη δημιουργία ειδικών χώρων. Τέτοιου τύπου μικρο-οχήματα θα πρέπει να απαγορεύονται από τα πεζοδρόμια και να υπόκεινται σε χαμηλό, επιβαλλόμενο όριο ταχύτητας.

> Για να καταστεί η μικρο-κινητικότητα ασφαλής, χρειάζεται προστασία από τα μηχανοκίνητα οχήματα. Η κυκλοφορία των ηλεκτρονικών σκούτερ δεν θα πρέπει να αποσπά την προσοχή των οδηγών αυτοκινήτων σε δρόμους όπου οι οδηγοί πρέπει να έχουν την προσοχή τους σε πολλά άλλα θέματα. Γι' αυτό, όπου τα αυτοκίνητα μοιράζονται την κυκλοφορία με ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα την ώρα. 

> Η χρήση τέτοιων μέσων όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ, μπορεί να καταστήσει την αστική διακίνηση πιο εφικτή και πιο βιώσιμη. Για να αποφευχθούν τα υπερβολικά ρυθμιστικά μέτρα, τα μικρο-οχήματα μικρής ταχύτητας, όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ποδήλατα. Τα ταχύτερα μικρο-οχήματα πρέπει να ρυθμίζονται ως μοτοποδήλατα.

> Επειδή δεν υπάρχει επαρκής γνώση και εμπειρία για την ασφάλεια των μικρο-οχημάτων συστήνεται όπως Αστυνομία και νοσοκομεία δημιουργήσουν αρχεία για τις συνθήκες και τις επιπτώσεις από δυστυχήματα με ηλεκτρικά σκούτερ. Επίσης, οι οργανισμοί οδικής ασφάλειας πρέπει να προχωρήσουν σε έρευνες μέσω παρατήρησης και καταγραφής δεδομένων για την πυκνότητα, τη συχνότητα, την ταχύτητα, τα δρομολόγια που χρησιμοποιούνται από τέτοια μέσα, ώστε να δημιουργηθούν βάσεις δεδομένων για μελέτη και συμπεράσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα ηλεκτρικά σκούτερ, ο εφιάλτης πεζών και οδηγών

> Οι Αρχές θα πρέπει να δημιουργήσουν αρχεία για δρόμους και περιοχές όπου υπάρχουν πολλές λακούβες, όπου υπάρχει συγκέντρωση νερού κ.τ.λ που δημιουργούν συνθήκες για πτώση από ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα κ.τ.λ. ώστε είτε να συντηρούνται τακτικά, είτε να μην επιτρέπεται η κίνηση αυτών των μέσων.

Απαραίτητη η εκπαίδευση των οδηγών

> Τα κράτη πρέπει να συμπεριλάβουν τη μικρο-κινητικότητα στην εκπαίδευση των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου. Κρίνεται απαραίτητη, ενδεχομένως και υποχρεωτική, η κατάρτιση των οδηγών αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών για την αποφυγή συγκρούσεων με τους αναβάτες μικρο-οχημάτων.

> Οι Κυβερνήσεις πρέπει να ορίσουν και να επιβάλουν όρια στην ταχύτητα, στο αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην κυκλοφορία. Γι' αυτό πρέπει να γίνουν οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις και για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα κ.τ.λ. 

> Εξάλειψη των κινήτρων για να αναπτύσσουν ταχύτητα οι αναβάτες των σκούτερ. Πρέπει να απαγορευτεί σε εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ να τιμολογούν τη χρήση τους με τρόπο που να δημιουργεί κίνδυνο. Δηλαδή, αν ενοικιάζεται ένα σκούτερ με χρέωση ανά λεπτό, είναι αναμενόμενο ότι ο χρήστης θα θέλει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα για να κερδίσει χρόνο, άρα και χρήματα. Γενικά οι όροι ενοικίασης δεν θα πρέπει να δίνουν κίνητρα για παραβίαση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας. 

> Οι κατασκευαστές θα πρέπει να ενισχύσουν τη σταθερότητα και την οδική πρόσφυση των ηλεκτρικών σκούτερ. Λύσεις μπορούν να βρεθούν με πιο πλατιά ελαστικά, μεγαλύτερο μέγεθος τροχού και γεωμετρία πλαισίου. Οι φωτεινές ενδείξεις και τα φανάρια μπρος και πίσω θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά και τα καλώδια των φρένων θα προστατεύονται καλύτερα.

> Τέλος, η χρήση φορτηγών και άλλων μεγάλου όγκου οχημάτων για φόρτωση και επανατοποθέτηση ή επαναφόρτιση των ηλεκτρικών σκούτερ και ηλεκτρικών ποδηλάτων θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, καθώς δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους σε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Οι τοπικές Αρχές θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα σημεία που αδειοδοτούν για στάθμευση ηλεκτρικών σκούτερ, ποδηλάτων κ.τ.λ. να διαθέτουν και χώρο ασφαλούς στάθμευσης των οχημάτων μεταφοράς και εξυπηρέτησής τους.
 

  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...