• Εφαρμογή πρακτικών που συμβάλλουν στην επίτευξη μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής

H KPMG δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1948 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 800 επαγγελματίες σε 6 γραφεία σε όλο το νησί. Αποτελεί μέλος του οργανισμού KPMG International Limited, ενός παγκόσμιου δικτύου ανεξάρτητων εταιρειών παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η KPMG δραστηριοποιείται σε 143 χώρες και περιοχές, εργοδοτώντας περίπου 265,000 επαγγελματίες σε εταιρείες-μέλη παγκοσμίως. Οι πελάτες επιλέγουν την KPMG για την παροχή υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών, που βασίζεται στην πολύχρονη πείρα, την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της τοπικής αγοράς.

Οι εταιρικές αξίες οι οποίες μας διέπουν είναι ακεραιότητα, αριστεία, θάρρος, μαζί, για το καλύτερο (integrity, excellence, courage, together, for better).

Με αυτές τις αξίες να μας οδηγούν, δρούμε σε ένα πλαίσιο ευθύνης για την κοινωνία, τον πλανήτη και τις μελλοντικές γενιές.

Δρώντας πάντα ανθρωποκεντρικά, επενδύουμε διαχρονικά στο ανθρώπινο δυναμικό μας και την συνεχιζόμενη κατάρτισή του. Η επένδυσή μας στη διά βίου μάθηση του κόσμου μας, είναι μια σταθερή προτεραιότητα την οποία υλοποιούμε από τη μέρα ίδρυσής μας. Μέσα από την εφαρμογή ενός ενδελεχούς και συγκροτημένου εκπαιδευτικού προγράμματος, φροντίζουμε οι άνθρωποί μας να αναπτύσσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε συνεχή βάση. Με βάση τις ανάγκες του καθενός, καταρτίζεται ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, είτε αυτό αφορά τεχνικές γνώσεις είτε soft skills. Με το βλέμμα στο μέλλον, επενδύουμε στην τεχνολογία και στην εφαρμογή καινοτόμων ιδεών, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος στο οποίο οι άνθρωποί μας αναπτύσσουν και εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε καθημερινή βάση.

Τι προσφέρουμε στον κόσμο μας

Με την πάροδο των χρόνων, έχουμε εντάξει πρακτικές που συμβάλλουν θετικά στην επίτευξη μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής. Παρέχουμε την επιλογή εφαρμογής μειωμένου ωραρίου για τις εργαζόμενες μητέρες, καθώς επίσης και ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας για όλους.

Καθιερώσαμε με επιτυχία την πολιτική της υβριδικής εργασίας, στοχεύοντας να συμβάλουμε στην εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ακόμη περισσότερο.

 

Οι άνθρωποί μας, όπως σημειώθηκε και πιο πάνω, αποτελούν τον πυρήνα του οργανισμού μας. Δεσμευόμενοι να είμαστε πάντα κοντά τους και με επίκεντρο τις ανάγκες τους, προχωρήσαμε στην ένταξη ενός έμπειρου εργασιακού ψυχολόγου στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας και εξασφαλίσαμε, παράλληλα, υπηρεσίες από γιατρό εργασίας. Στα γραφεία μας στη Λευκωσία έχουμε δημιουργήσει το KPMG Gym, ενώ στις άλλες πόλεις συνεργαζόμαστε με γυμναστήρια στα οποία η εταιρεία καλύπτει το κόστος εκγύμνανσης για τους ανθρώπους της. Παράλληλα, στηρίζοντας τους επαγγελματίες γονείς της εταιρείας μας, προβήκαμε στην σύσταση του Parenting Academy που προσφέρει μια πληθώρα σεμιναρίων σε γονείς καθώς επίσης και στη συμπλήρωση του εισοδήματός τους κατά τη διάρκεια της απουσίας τους από την εργασία για λόγους μητρότητας ή πατρότητας.

Επίσης, ως μέρος της «BeWell@KPMG» στρατηγικής μας, η οποία εφαρμόζεται από το 2019 και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με περισσότερα προγράμματα, υιοθετήσαμε το Flex Friday για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022 παράλληλα με μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας (36 ώρες).

Το Flex Friday έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους μας να ορίσουν την ευελιξία με τρόπο που βελτιστοποιεί τη δική τους ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τους δίνει την ελευθερία να επιλέξουν πως θέλουν να διαχειριστούν το χρόνο τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «BeWell@KPMG» στρατηγική μας βασίζεται στους τρεις θεμελιώδεις πυλώνες υγείας: Φυσική – Ψυχική – Κοινωνική, όπου στόχος μας είναι η υποστήριξη των ανθρώπων μας για τη διατήρηση μιας υψηλής κατάστασης υγείας. Κάτω από την ομπρέλα του «BeWell@KPMG» και σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές παρέχονται ολόχρονα ποικίλα σεμινάρια προς τους ανθρώπους μας για την ενίσχυση της ψυχικής τους υγείας και όχι μόνο (για παράδειγμα mindfulness σεμινάρια, burnout syndrome, κ.λπ). Η εφαρμογή τέτοιων σεμιναρίων κατέστη υποχρεωτική για άτομα σε υψηλές βαθμίδες στον οργανισμό.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Έχουμε αξιολογηθεί από πολλούς ανεξάρτητους φορείς οι οποίοι αναγνωρίζουν τη δέσμευσή μας για αριστεία και τις καλές μας πρακτικές. Αναγνωρίζοντας ότι το πολυτιμότερο στοιχείο μας είναι οι άνθρωποί μας, οι διάφορες πιστοποιήσεις των διαδικασιών και πολιτικών μας, μάς έδωσαν τη δυνατότητα να εξετάσουμε και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες και πρακτικές που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό μας.

➤ «Ιnvestors in People» -Silver Level.

➤ «Εργοδότης Ισότητας».

➤ «Learning and Development – Best Team Building Program» στα πλαίσια των Cyprus HR Awards.

➤ «Excellence in Workplace Well-being» για το πρόγραμμα «BeWell@KPMG» στα πλαίσια των Cyprus HR Awards.

➤ «Best CSR Initiative with employees’ involvement award -Gold level» στα πλαίσια των Cyprus HR Awards.

➤ Εγκεκριμένοι εργοδότες από τα Ινστιτούτα ΙCAEW και ACCA για την εκπαίδευση λογιστών/ελεγκτών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μαρία Καραντώνη, Διοικητική Σύμβουλος – Head of People

KPMG Limited, Εσπερίδων 14, 1087, Λευκωσία, Κύπρος

T: 22 209 000

F: 22 678 200

Ε: [email protected]