Κόντρα από το πουθενά φαίνεται να ξεκινά ανάμεσα σε Τράπεζα Κύπρου και ΑΚΕΛ ή τουλάχιστον «αριστερούς», αν ληφθούν υπόψη τα λεχθέντα του CEO της Τράπεζας Κύπρου John P. Hourican. 
 
O CEO της τράπεζας σχολίασε κατά τη διάρκεια του Business Leaders Summit πως διαδίδονται από αριστερούς κύκλους της Λεμεσού φήμες πως η τράπεζα αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από ότι στο παρελθόν. Σχολίασε χαρακτηριστικά: «Μην επαναλαμβάνετε αυτές τις φήμες» και εξήγησε πως ο δείκτης κεφαλαίων της τράπεζας ανέρχεται σε 18%. 
 
Πάντως ο J. Hourican απέφυγε να αναφερθεί στο ΑΚΕΛ, κάνοντας μία γενική αναφορά σε «αριστερά».
 
Αντίστοιχα, σε συνέντευξη του την περασμένη Κυριακή στον «Φ» ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σε φήμες που κυκλοφορούν για το τραπεζικό σύστημα. «Δεν θεωρώ ότι έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα. Όταν καλείται η Βουλή να ψηφίζει νομοθεσίες, θεωρώ ότι δεν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα και η Κυβέρνηση, κατά την άποψή μου, οφείλει να μας ενημερώσει ολοκληρωμένα για να ξέρουμε πού στεκόμαστε».
 
Στο ερώτημα κατά πόσο εννοεί κάποιο συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα, απέφυγε να τοποθετηθεί ευθαρσώς, αναφέροντας, «αντιλαμβάνεστε ότι αν πω το όνομα θα πέσουν όλοι πάνω μου να μου πουν ότι εγώ ευθύνομαι για ότι συμβεί σε αυτό το τραπεζικό σύστημα. Το βίωσα στο παρελθόν όταν απάντησα σε μία πολύ απλή ερώτηση δημοσιογράφου με την οποία με ρωτούσε: «Εσείς μπορείτε να εγγυηθείτε στον κόσμο ότι είναι ασφαλισμένες οι καταθέσεις του στον Συνεργατισμό;». Και απάντησα ότι δεν μπορώ να εγγυηθώ αυτό το πράγμα. Από τη στιγμή, είχα πει, που ο υπουργός Οικονομικών το εγγυάται, γιατί ρωτάτε εμένα; Εγώ δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι τέτοιο και δεν είναι ο δικός μου ρόλος να εγγυηθώ τις καταθέσεις του οποιουδήποτε. Και τότε μου έγινε μία μεγάλη επίθεση από την Κυβέρνηση ότι τάχα εγώ έφταιγα για τις καταθέσεις, οι οποίες στο μεταξύ είχαν φύγει πιο πριν από τον Συνεργατισμό. Για αυτό μη μου ζητάτε ονόματα και περισσότερα πράγματα». 
 
Πάντως, στα τελικά αποτελέσματα της για το 2018 η τράπεζα έδειξε ενισχυμένα κεφάλαια. Συγκεκριμένα:
•    Ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) ανήλθε σε 15.4% αναπροσαρμοσμένος (pro forma) για το ΑΦΠ και το Helix (12.1% μη αναπροσαρμοσμένος) 
• Ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε σε 18.3% αναπροσαρμοσμένος (pro forma) για το ΑΦΠ και το Helix (14.9% μη αναπροσαρμοσμένος) 
• Δείκτες ΔΕΕΑ 2019: Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) 10.5% και Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας 14.0%, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής αύξησης του Αποθεματικού Ασφαλείας Διατήρησης Κεφαλαίου (CCB) και του Αποθεματικού Ασφαλείας των Άλλων Συστημικών Σημαντικών Ιδρυμάτων (O-SII) 
 
Η τράπεζα σχολίαζε πως οι τροποποιήσεις στη νομοθεσία για μετατροπή των Αναβαλλόμενων Φορολογικών Απαιτήσεων σε Αναβαλλόμενες Φορολογικές Πιστώσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν την 1 Μαρτίου 2019, οδηγούν σε βελτιωμένο χειρισμό των ΑΦΑ ως προς τα εποπτικά κεφάλαια, απελευθερώνοντας €285 εκατ. κεφαλαίων (χωρίς μεταβατικές διατάξεις για ΑΦΑ σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2019). Το κεφάλαιο της τράπεζας επηρεάστηκε θετικά κατά περίπου 170 μ.β. λόγω μετατροπής ΑΦΠ και κατά 160 μ.β. λόγω Helix (αναπροσαρμοσμένοι δείκτες (pro forma) στις 31 Δεκεμβρίου 2018).
 
Philenews/Insider