Τα μοντέλα της Audi, Skoda και Volkswagen που οδηγούν στη νέα εποχή

Audi

Audi Q4 e-tron

Με το Q4 e-tron και το Q4 Sportback e-tron, η Audi έκανε το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική γλώσσα των ηλεκτρικών της μοντέλων. Αυτή η σειρά αμαξώματος εντυπωσιάζει χάρη στις μοναδικές αναλογίες και τον  δυναμικά τονισμένο, μυώδη σχεδιασμό. Στο Audi Q4 Sportback e-tron, χαμηλή οροφή τύπου κουπέ καταλήγει σε ένα εκφραστικά σχεδιασμένο πίσω μέρος, όπου η αεροτομή κάθεται βαθιά στο παράθυρο πίσω.

Κύρια χαρακτηριστικά

  1. υψηλή αυτονομία – το Q4 40 e-tron ταξιδεύει έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας.
  2. μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ισχύ για περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε περίπου δέκα λεπτά.
  3. ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει κίνηση στους πίσω τροχούς, με απόδοση 125 kW (170 ίππους) και 150 kW (204 ίππους) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, μεταδίδοντας ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς. Μαζί προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 ίπ- πους) – επαρκής για σπριντ από στάση έως 100 km/h σε 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 km/h.

Skoda Enyaq iV

Το Skoda Enyaq iV είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που βασίζεται πάνω στην καινοτόμα πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου της VW, ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκί νητα.

Κύρια χαρακτηριστικά

  1. προσφέρεται σε τρία μεγέθη μπαταρίας αλλά και πέντε επίπεδα ισχύος, 109 έως 195 kW
  2. Επιλογή είτε τετρακίνησης είτε κίνησης στους πίσω τροχούς.
  3. Αυτονομία μέχρι τα 534 χιλιόμετρα   στον κύκλο WLTP!
  4.  Η βασική έκδοση Enyaq 50 iV προσφέρει ισχύ στα 109 kW και 220 Nm, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και την αυτονομία να αγγίζει τα 359 χιλιόμετρα.
  5. Η δεύτερη έκ- δοση αφορά το Enyaq 60 iV, με την ισχύ να ανεβαίνει στα 132 kW και τη ροπή στα 310 Nm. Και    αυτή η έκδοση προσφέρει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και αυτονομία μέχρι 412 χιλιόμετρα. Στην ίδια διάταξη

και ο κινητήρας του Enyaq 80 iV, που αποδίδει 150 kW και 310 Nm ροπής, με αυτονομία που φτάνει τα 534 χιλιόμετρα.

Volkswagen ID.3

Αντιπροσωπεύοντας τη νέα προσέγγιση της Volkswagen στην ηλεκτρική εποχή, το iD.3 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στο μέλλον για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόκειται     για ένα επαναστατικό μοντέλο με πρωτοποριακό σχεδιασμό, μεγάλη αυτονομία χρήσης, δυναμική οδήγηση και ευρύχωρο εσωτερικό.

Κύρια χαρακτηριστικά

  1. βασίζεται στη  νέα πλατφόρμα της VW (MEB) η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρική χρήση, εξασφαλίζοντας τον μέγιστο δυνατό εσωτερικό χώρο του οχήματος.
  2. 3 διαφορετικά μεγέθη μπαταριών στην Ευρώπη.
  3. μεγάλη μπαταρία (82 kWh), μια μεσαίου μεγέθους μπαταρία (6kWh) και μια μικρή μπαταρία (48 kWh) που μπορούν να παρέχουν διαφορετική αυτονομία ανάλογα με την επιλογή.
  4.  Χάρη στην άριστη χωρητικότητα φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί για ταξίδι περίπου 290 χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά (με φόρτιση 100 kW).

Volkswagen ID.4

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV της VW που ανακηρύχθηκε παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2021. Το iD.4. είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volkswagen έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές ηλεκτρικής κινητικότητας.

Κύρια χαρακτηριστικά

  1. Η μπαταρία αποθηκεύει έως και  82 kWh ενέργειας και προσφέ- ρει μια αυτονομία χρήσης έως και 520 km (WLTP).
  2. Ο ηλεκτρο-κινητήρας, που βρίσκεται στον πίσω άξονα, παράγει μέχρι 150 kW (204 ίππους) – αρκετούς ώστε να επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα. Χ
  3. ισχυρή πρό- σφυση των πίσω τροχών και στα 21 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος + αποδίδει επίσης αρκετά καλά και σε off-road εξορμήσεις, ενώ   ποσφέρεται και στην τετρακίνητη έκδοση με 299

Ίππους + we charge system ( 30’ φόρτισης χαρίζουν περίπου 320 χιλιόμετρα εμβέλειας στον οδηγό με φόρτιση 125kw )