Επενδύοντας συνεχώς στην τεχνολογία, η Ancoria Bank δημιούργησε μια γκάμα βραβευμένων υπηρεσιών, η οποία ανταποκρίνεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής, με στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της.

Από το 2016, που η Ancoria Bank ξεκίνησε τη λειτουργία της, παρέχει στους πελάτες της μια πρωτοποριακή, ψηφιακή, τραπεζική εμπειρία. Το υβριδικό της μοντέλο, ένας συνδυασμός φυσικής και ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, επαναπροσδιορίζει την πρακτική των τραπεζών δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο, με τον οποίο επιθυμεί να εξυπηρετηθεί. Η χρήση της τεχνολογίας ήταν από την αρχή μέρος της φιλοσοφίας της Ancoria Bank και του Σουηδού ιδρυτή της έχοντας πάντα ως επίκεντρο την ασφάλεια και την άνεση των πελατών της. Με την πανδημία και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει, η Ancoria Bank ήταν έτοιμη να σταθεί αρωγός των πελατών της σε οικονομικά θέματα που είχαν να αντιμετωπίσουν, μιας και είχε ήδη επενδύσει στην τεχνολογία. Παράλληλα, η επιτάχυνση των διαδικασιών και η αυτοματοποίηση μειώνει τα έξοδα της τράπεζας, ώστε οι πελάτες να επωφελούνται από ανταγωνιστικούς όρους και χρεώσεις, καθώς και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της Ancoria Bank

Η τράπεζα προσφέρει ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές λύσεις για κάθε χρηματοοικονομική ανάγκη τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. Στόχος είναι ο κάθε πελάτης να μπορεί να διαχειρίζεται τα οικονομικά του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

  • Ancoria Bank Create

Η Ancoria Bank, ήδη από το 2017, προσέφερε πρώτη στην Κύπρο την υπηρεσία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς ο ενδιαφερόμενος να πρέπει να επισκεφθεί ένα τραπεζικό κέντρο, μέσω της βραβευμένης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου Ancoria Bank Create. Η διαδικασία αίτησης ανοίγματος λογαριασμού γίνεται από το κινητό με άνεση και ασφάλεια, μέσα σε λίγα λεπτά, ακολουθώντας κάποια απλά βήματα. Ολοκληρώνοντας και όταν εγκριθεί η αίτηση από την τράπεζα, ο χρήστης θα λάβει ταχυδρομικά τη χρεωστική κάρτα και ηλεκτρονικά τους κωδικούς για το online/mobile banking myAncoria, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

  • myAncoria-Online & Mobile Banking

Πρόκειται για το online/mobile banking της Ancoria Bank, το οποίο δημιουργήθηκε από την τράπεζα με στόχο όλοι οι πελάτες -ιδιώτες και επιχειρήσεις- να έχουν έλεγχο των οικονομικών τους, οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς να είναι αναγκαίο να επισκεφτούν ένα τραπεζικό κέντρο. Μέσα από το βραβευμένο myAncoria προσφέρονται όλες οι λειτουργίες online banking, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να είναι φιλικές προς τον χρήστη, ανάμεσά τους και η μεταφορά χρημάτων μέσω της λίστας επαφών στο κινητό τηλέφωνο. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η υπηρεσία Budgeting, η οποία παρέχεται στους ιδιώτες. Σε αυτήν ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει τον προϋπολογισμό του, χωρίς spreadsheets και περιττούς υπολογισμούς, ακόμη και να λαμβάνει ειδοποιήσεις, ώστε να μην ξεφύγει από τα όρια που έχει ο ίδιος καθορίσει. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα βιομετρικής ταυτοποίησης (δακτυλικό αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου) όσον αφορά την είσοδο στην εφαρμογή, αλλά και στην έγκριση διάφορων πληρωμών. Χρησιμοποιώντας το myAncoria, από κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή ή tablet, όλοι οι πελάτες της Ancoria Bank μπορούν να βλέπουν εύκολα πού έχουν ξοδέψει τα χρήματά τους και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με άνεση.

  • Υπολογιστής δανείου

Ο νέος και εύκολος στη χρήση υπολογιστής δανείου, ο οποίος δημιουργήθηκε από την Ancoria Bank, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, όχι μόνο από πελάτες της τράπεζας, και είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους στην Κύπρο. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον τύπο δανείου που τον ενδιαφέρει (στεγαστικό, προσωπικό, φοιτητικό, αυτοκινήτου) και συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία, όχι μόνο θα δει ποια θα είναι η ενδεικτική δόση του, σύμφωνα με το χρονικό διάστημα που δήλωσε, αλλά και αν πληροί τα βασικά αριθμητικά και άλλα κριτήρια για πιθανή έγκριση του δανείου του. Επιπλέον, αν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις, έχει την επιλογή την ίδια ώρα, μέσω της σελίδας του υπολογιστή, να κλείσει ραντεβού με έναν από τους τραπεζικούς λειτουργούς της Ancoria Bank. Η συνάντηση μπορεί να γίνει είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε τηλεφωνικώς.

  • Ηλεκτρονική υπογραφή

Οι πελάτες της Ancoria Bank μπορούν να υπογράφουν έγγραφα, χωρίς να επισκέπτονται την τράπεζα, με προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή. Αυτό ισχύει τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες και η χρήση της είναι ιδανική για τις περιπτώσεις που πρέπει να υπογράψουν αρκετά άτομα που δεν βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία.

  • Συναντήσεις με τον banker μέσω βιντεοκλήσης

Μια άλλη καινοτομία που εισήγαγε η Ancoria Bank είναι οι συναντήσεις με τους τραπεζικούς λειτουργούς μέσω βιντεοκλήσης. Η εξυπηρέτηση των πελατών είναι εξίσου ποιοτική και εξατομικευμένη, ενώ παράλληλα εξοικονομούν χρόνο, αφού δεν χρειάζεται να μεταβούν στην τράπεζα.

Η Ancoria Bank, χρησιμοποιώντας εύστοχα την τεχνολογία, έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει την τραπεζική πρακτική μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται και ο πρωταρχικός στόχος της τράπεζας που είναι η γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση των πελατών της κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους και κτίζοντας γερές βάσεις για μια μακροχρόνια σχέση.

H Ancoria Bank ήταν η πρώτη κυπριακή τράπεζα, που -ήδη από το 2017- προσέφερε στο κοινό τη δυνατότητα να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στην τράπεζα, μέσα από τη βραβευμένη mobile εφαρμογή Ancoria Bank Create.

Επικοινωνία:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη 12, 1080 Λευκωσία / Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίας Φυλάξεως 151, 3021 Λεμεσός / Λεωφόρος Φανερωμένης 189-191, 6035 Λάρνακα

Τηλ.: 8000 0050 / +357 22849000 (για κλήσεις από εξωτερικό)

Email: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.ancoriabank.com

LinkedIn: Ancoria Bank

Facebook: Ancoria Bank Ltd

Instagram: @ancoriabankcy