• Εξειδικευμένοι Ιατροί • Τεχνολογία Αιχμής • Υπηρεσίες Υψηλής Ποιότητας

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1991 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί και να κατακτήσει ηγετική θέση στο κλάδο της ιδιωτικής υγείας στη Κύπρο. Μετρά πάνω από 32 χρόνια εμπειρίας και προσφοράς στον χώρο της Ιατρικής. Aποστολή του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου είναι να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των προσδοκιών των ασθενών γιατί η υγεία σας έχει προτεραιότητα.

Συνεχίζουμε με το κύρος του Ομίλου HHG

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο από το 2021 ανήκει στην μεγάλη οικογένεια του Hellenic Health Care Group (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, Creta Interclinic, Αρεταίειο Νοσοκομείο, HealthSpot, IVF Εμβριογένεσις, City Clinic & Heal Academy), του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της ένταξης, το Απολλώνειο προχωρά σε εναρμόνιση με τις διαδικασίες και τα υλικοτεχνικά πρότυπα του Ομίλου. Στόχος; να καταστεί το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ως πρώτη επιλογή των ασθενών και για αυτό τον λόγο προχωρά με πρωτοβουλίες για την ποιοτική αναβάθμιση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα. Οι υφιστάμενες προσφερόμενες υπηρεσίες διατηρούνται και προσθέτονται καινούργιες.

Για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται αναβαθμίσεις τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε μια σημαντική επένδυση, η εγκατάσταση του πρωτοποριακού Ρομποτικού Συστήματος Da Vinci® Xi, που αποτελεί την «τελευταία λέξη» της ρομποτικής τεχνολογίας.

Ένταξη στο ΓεΣΥ

Από την 1η Ιουνίου 2020, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, εξυπηρετώντας, από την πρώτη μέρα, σημαντικό αριθμό ανθρώπων που εμπιστεύονται το Νοσοκομείο. Παρά την αύξηση στον όγκο εργασιών, στόχος ήταν και παραμένει να κρατηθεί το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, στο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο παραμένουμε ένα από τα ελάχιστα κέντρα όπου οι ιατρικές εκθέσεις εκδίδονται την ίδια μέρα ή το αργότερο εντός μιας εργάσιμης ημέρας.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προγραμματίζεται να ενταχθεί στο ΓεΣΥ, ενισχύοντας περαιτέρω την προσπάθεια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό & ισχυρό δυναμικό

Σήμερα στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εργoδοτούνται συνολικά 250 άτομα, διαθέτει 90 γιατρούς και συνεργάζεται με 40 εξωτερικούς γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας και τεχνογνωσίας. Η στελέχωση του Νοσοκομείου με άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και η ομαδική εργασία και συνεργασία όλων των τμημάτων καθιστούν σήμερα το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα ιατρικά κέντρα της Κύπρου. Το Νοσοκομείο διαθέτει 92 κλίνες (11 από αυτές βρίσκονται σε μονόκλινα δωμάτια) 3 παιδιατρικά δωμάτια, 6 χειρουργικές αίθουσες και 2 αίθουσες τοκετού. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελείται από 6 κλίνες Εντατικής Θεραπείας, 5 κλίνες

Αυξημένης Φροντίδας και ένα δωμάτιο Απομόνωσης. Το Καρδιολογικό Τμήμα αποτελείται από 12 κλίνες τηλεμετρίας και 6 κλίνες Καρδιολογικής Εντατικής.

24χ7χ365

Στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο λειτουργούν 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο τα ακόλουθα τμήματα:

  • Τμήμα Α’ Βοηθειών
  • Ασθενοφόρο
  • Ακτινολογικό και Αξονικό Τομογράφο
  • Κλινικό εργαστήριο (Χημείο)
  • Αιμοδυναμικό Εργαστήριο (Τμήμα Καθετηριασμών)
  • Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Το Αιμοδυναμικό Τμήμα ως αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της καρδιολογικής κλινικής αποτελεί σημείο αναφοράς στην προσφορά ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του ασθενούς αλλά και του συστήματος υγείας.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο καλύπτει τις ανάγκες εκτέλεσης σύνθετων διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων στα πεδία της επεμβατικής καρδιολογίας, της ηλεκτροφυσιολογίας και της ακτινολογίας και στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη ετοιμότητα, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες μιας σύγχρονης Καρδιολογικής Μονάδας.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2022, στο Απολλώνειο εγκαινιάστηκε, παράλληλα με το υφιστάμενο, ένα νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που διαθέτει τον υπερσύγχρονο, εξειδικευμένο αγγειογράφο ψηφιακής απεικόνισης, PHILIPS AZURIO 2018, ο οποίος ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις της σημερινής επεμβατική καρδιολογίας στο βέλτιστο βαθμό.

Το 2022 στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριοτου Απολλώνειου:

• 1300 και πλέον ασθενείς υποβλήθηκαν σε καθετηριασμό καρδιάς και αγγειοπλαστική

• 140 και πλέον ασθενείς υποβλήθηκαν σε διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (επέμβαση TAVI) καθιστώντας το κέντρο αναφοράς για τη συγκεκριμένη επέμβαση

• εκατοντάδες ασθενείς υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις από όλο το φάσμα της καρδιολογίας (εμφύτευση βηματοδότη/ απινιδωτή, ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες/ ablations κ.ά.)

Παρεμβατικές & Θεραπευτικές Υπηρεσίες:

Το Κέντρο Καθετηριασμών βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα 365 μέρες το χρόνο, για τη διενέργεια πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PCI). Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

• Διαδερμική αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών (PCI)

• Λειτουργική μελέτη των στεφανιαίων με τις μεθόδους FFR και iFR

• Απεικόνιση των στεφανιαίων αρτηριών με ενδοαγγειακό υπέρηχο (IVUS)

• Περιστροφική αθηρεκτομή (Rotablation):

• Τροποποίηση της αθηρωματικής πλάκας με σύστημα περιστροφικής αθηρεκτομής Rotablator) πριν τη τοποθέτηση stent

• Διακαθετήρια εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI) για την αντιμετώπιση της αορτικής στένωσης σε ασθενείς που δεν είναι κατάλληλοι για εγχείρηση ανοικτής καρδίας

• Παρακέντηση περικαρδίου για την αντιμετώπιση καρδιακού επιπωματισμού ή σημαντικής περικαρδιακής συλλογής

• Εμφύτευση μόνιμων καρδιακών βηματοδοτών (μονοεστιακών, διεστιακών, αμφικοιλιακών – CRT)

• Εμφύτευση μόνιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD)

• Διακαθετήρια κατάλυση αρρυθμιών: για τη θεραπεία κολπικής μαρμαρυγής και κολπικού πτερυγισμού καθώς και άλλων υπερκοιλιακών και κοιλιακών αρρυθμιών

Καινοτόμα καρδιοχειρουργική παίδων και ενηλίκων σε διεθνή πρότυπα

Το Cardiac Innovation Center του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου αποτελεί από την ίδρυσή του την 1η Ιουλίου του 2021, σημείο αναφοράς στην Καρδιοχειρουργική της Κύπρου. Πρωτοπορεί προσφέροντας στους ασθενείς πρόσβαση στις πιο μοντέρνες θεραπευτικές μεθόδους καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα της καρδιοχειρουργικής παίδων και ενηλίκων με επίκτητες και συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το Cardiac Innovation Center είναι το μοναδικό κέντρο στο νησί που παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε ένα μεγάλο φάσμα της παιδοκαρδιοχειρουργικής μετά τον πρώτο μήνα ζωής. Πολλές πρωτοπόρες για την Κύπρο επεμβάσεις σε βρέφη και παιδιά έχουν διενεργηθεί ήδη στο κέντρο μας όπως την αντικατάσταση πνευμονικής βαλβίδας, την σύγκλιση του μεσοκολπικού ελλείματος Sinus Venosus Defect και ανώμαλης έκφυσης των πνευμονικών φλεβών σε παιδιά, διόρθωση τετραλογίας Fallot και διόρθωση στένωσης ισθμού αορτής. Για τους ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες έχουν διενεργηθεί πολλές και περίπλοκες επεμβάσεις, επίσης με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Επίσης, σε συνεργασία με διακεκριμένους ιατρούς από το εξωτερικό, ενταγμένους στο ΓΕΣΥ, το κέντρο παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά επεμβατικών παιδοκαρδιολογικών και ηλεκτροφυσιολογικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι ασθενείς θα είχαν χειρουργηθεί στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τις επίκτητες καρδιοπάθειες, το Cardiac Innovation Center παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα στην θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, των βαλβιδοπάθειων, των ανευρυσμάτων, των καρδιακών όγκων και των αρρυθμιών.

Σημαντικό επίτευγμα της μονάδας είναι η διενέργεια με απόλυτη επιτυχία πάνω από 100 επεμβάσεων αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (CABG ή Βypass) με ποσοστό θνητότητας ΜΗΔΕΝ σε ασθενείς ηλικίας 38 έως 84 ετών.

Το Cardiac Innovation Center πρωτοπορεί και στην διενέργεια ελάχιστα επεμβατικών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων (ενδοσκοπικές, θωρακοσκοπικές επεμβάσεις) οι οποίες σε συνδυασμό με μοντέρνες αναισθησιολογικές τεχνικές προσφέρουν στους ασθενείς ταχύτερη ανάρρωση και λιγότερο πόνο. Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως επιδιόρθωση της μιτροειδούς ή και της τριγλωχίνας βαλβίδας καθώς και το κλείσιμο μεσοκολπικής επικοινωνίας.

Έχουν ήδη διενεργηθεί πέραν των 60 τέτοιων επεμβάσεων με απόλυτη επιτυχία και με ποσοστό επιδιόρθωσης της βαλβίδας που πλησιάζει το 90%.

Ρομποτικό Συστήμα Da Vinci® Xi – Η τελευταία λέξη της ρομποτικής τεχνολογίας.

Το Da Vinci® Xi συνδυάζει αρμονικά την ικανότητα του χειρουργού με την τεχνολογική τελειότητα. Αξιοποιείται από πολλές ειδικότητες της χειρουργικής, όπως είναι η Ουρολογία, η Γυναικολογία, η Θωρακοχειρουργική, η Καρδιοχειρουργική και η Γενική Χειρουργική.

Τα πλεονεκτήματα του Da Vinci® Xi:

• μεγαλύτερος βαθμός χειρουργικής ακρίβειας (ακρίβεια χιλιοστού)

• τρισδιάστατη και υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση

• απόσβεση του φυσιολογικού τρόμου (τρέμουλο) των χεριών

• πρόσβαση σε δυσπρόσιτες με άλλο τρόπο περιοχές από πολλές πλευρές

• μειωμένη απώλεια αίματος

• αποφυγή μεγάλων χειρουργικών τομών

• ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μόλυνσης.

Για τους ασθενείς αυτά σημαίνουν: πιο αποτελεσματικές & ασφαλείς επεμβάσεις με μειωμένο χρόνο και έξοδα νοσηλείας, ταχεία ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στις δραστηριότητές τους.

Νευροχειρουργική

Η Νευροχειρουργική ομάδα Brain & Spine Surgery που συστάθηκε το 2019 στο Απολλώνειο Νοσοκομείο έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1.500 επεμβάσεις έως σήμερα, εφαρμόζοντας τεχνικές και πρωτόκολλα και χρησιμοποιώντας συστήματα πρωτοποριακά στην Κύπρο. Για πρώτη φορά στη Κύπρο πραγματοποιείται Ενδοσκοπική Χειρουργική Εγκεφάλου και Υπόφυσης με ρομποτική νευροπλοήγηση. H Mονάδα Eνδοσκοπικής Νευροχειρουργικής έχει αντιμετωπίσει έως τώρα πληθώρα περιστατικών όγκων υπόφυσης και λοιπών όγκων εγκεφάλου χωρίς εξωτερικές τομές δια μέσω της ρινός του ασθενούς.

Η νευροχειρουργική ομάδα συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία Πρωτοπόρου Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων (Stroke Unit), εντός ΓΕΣΥ, στο οποίο αντιμετωπίζονται όλα τα εγκεφαλικά επεισόδια (αιμορραγικά ή ισχαιμικά) σε συνεργασία με Νευρολόγο,

Επεμβατικό Νευροακτινολόγο και Εντατικολόγο. Στην περίπτωση ανευρυσμάτων εγκεφάλου προσφέρονται τόσο οι χειρουργικές επιλογές (clipping) όσο και οι ενδοαγγειακές (εμβολισμός).

Κέντρο Παιδιατρικής Σκολίωσης

Μεγάλο στόχο αποτελεί και η δημιουργία ενός Κέντρου Παιδιατρικής Σκολίωσης, με συνεργασία έμπειρων Ορθοπεδικών Χειρουργών Σκολίωσης από το εξωτερικό, πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα. Στόχος είναι, από τον Ιούνιο του 2023, να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα μας παιδιατρικά περιστατικά εντός ΓΕΣΥ.

Διεθνείς συνεργασίες, σύστημα ποιότητας, επικοινωνία

Το νοσοκομείο έχει αναπτύξει συνεργασία με Πανεπιστήμια όπως: St. George’s School Medicine, European University Cyprus University of Nicosia, Frederick University και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας με Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Προτύπου ISO: Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας πιστοποιημένο με ISO 9001:2015, Σύστη- μα Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία πιστοποιημένο με ISO 45001:2018, Σύστημα Διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων πιστοποιημένο με ISO 22000:2005. Eνώ προχωρούμε δυναμικά και με την σημαντική διαδικασία της διαπίστευσης που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024. Βελτιώνουμε και τα κανάλια επικοινωνίας μας με τη νέα εταιρική ταυτότητα και την ανανεωμένη Ιστοσελίδα μας www.apollonion.com. Η σύγχρονη κατασκευή του site και το σωστά δομημένο περιεχόμενο προσελκύουν το ενδιαφέρον του χρήστη ώστε να έχει πρόσβαση στην κατάλληλη ενημέρωση και να έρθει πιο εύκολα σε επαφή μαζί μας.

Η Υγεία σας, προτεραιότητά μας!

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο βρίσκεται στη Λευκωσία στη Λεωφόρο Λευκοθέου 20 στην Έγκωμη, κοντά στο Μακάρειο Στάδιο σε απόσταση 200 μέτρων από τα Φώτα του Αρχαγγέλου. Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια εξοπλισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κύπρο και βρίσκεται κοντά σας με την υπόσχεση άμεσης παροχής εξειδικευμένης φροντίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή υψηλής ποιότητας, ασφαλών και αποτελεσματικών θεραπειών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής και με απόλυτο σεβασμό και ανθρώπινη προσέγγιση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο απαρτίζεται από τα παρακάτω πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μέσα τμήματα:

• Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

• Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery – Πρότυπο Κέντρο Καρδιοχειρουργικής Ενηλίκων & Παιδοχειρουργικής

• Καρδιολογικό Τμήμα

• Ενδοσκοπικό Τμήμα

• Ακτινολογικό Τμήμα

• Παθολογικό Τμήμα

• Γυναικολογικό – Μαιευτικό Τμήμα

• Χειρουργικό Τμήμα

• Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

• Παιδιατρικό – Παιδοχειρουργικό Τμήμα

• Αγγειοχειρουργικό Τμήμα

• Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα

Λεωφ. Λευκοθέου 20

2054 Στρόβολος, Λευκωσία , Κύπρος

+357 22 469 000

www.apollonion.com