Πρωταρχικός στόχος της Alpha Bank Κύπρου για το 2024 είναι να καταστεί «Τράπεζα επιλογής» για το κυπριακό κοινό που αναζητά έναν αξιόπιστο συνεργάτη, στον οποίο θα μπορεί να απευθυνθεί για να στηρίξει και να υλοποιήσει τα προσωπικά ή επιχειρηματικά του σχέδια.

Διαθέτοντας υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει ο Όμιλος Alpha Bank στο wholesale banking, η Alpha Bank Κύπρου επιδιώκει να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο της επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, διαθέτοντας ένα σύγχρονο δίκτυο Καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης σε όλη την Κύπρο και με αναβαθμισμένη ηλεκτρονική τραπεζική Alpha 360 Web, η Τράπεζα συνδυάζει την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών με την ευελιξία της σύγχρονης ψηφιακής της πλατφόρμας.

Σύγχρονες χρηματοδοτικές λύσεις και προϊόντα

Με περισσότερα από 25 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο και έχοντας στη φαρέτρα της όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να μπορεί να καλύπτει με συνέπεια, ειλικρίνεια, ταχύτητα και κυρίως αξιοπιστία τις ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, η Τράπεζα στηρίζει κάθε επιχειρηματικό βήμα των πελατών της, μέσα από την προσφορά σύγχρονων χρηματοδοτικών λύσεων και προϊόντων, για να κάνουν τα επενδυτικά τους σχέδια πραγματικότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Alpha Bank Κύπρου προσφέρει πιστωτικές διευκολύνσεις που περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση ανάπτυξης νέων έργων, ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις κτηρίων και εξοπλισμών ενεργειακά φιλικότερες προς το περιβάλλον, επεκτάσεις και εξαγορές, καθώς και λύσεις που βελτιώνουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο, η Alpha Bank Κύπρου καθίσταται αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να αναπτύξουν ένα μοντέλο περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι την ανθεκτικότητα αλλά και ανταγωνιστικότητά τους.

Βασικό όχημα για να πετύχει τον σκοπό της να αποτελέσει την Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, η Alpha Bank Κύπρου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό τμήμα Corporate Banking και παρέχει σύγχρονες και ολοκληρωμένες προτάσεις προϊόντων και υπηρεσιών, που λαμβάνουν υπόψη τις εξειδικευμένες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε Πελάτη-Συνεργάτη, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ταχεία και ποιοτική εξυπηρέτηση μέσω μίας ομάδας έμπειρων και καταρτισμένων επαγγελματιών. Η Ομάδα των Corporate Relationship Officers της τράπεζας ενισχύεται συνεχώς και απαρτίζεται από ικανά στελέχη με εξειδίκευση, γνώση και εμπειρία σε κάθε έναν από τους βασικούς κλάδους της οικονομίας, τους οποίους η Τράπεζα στοχεύει να χρηματοδοτήσει.

Γιάννος Καλλής, Διευθυντής Διεύθυνσης Corporate

Παράλληλα, όμως, η τράπεζα, επιδιώκοντας τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους Πελάτες της, στέκεται στο πλευρό τους όταν το χρειάζονται, δίνοντας τους ευέλικτες λύσεις και στηρίζοντας έμπρακτα τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια της Τράπεζας να εξομαλύνει προσωρινά το αυξημένο χρηματοδοτικό κόστος των επιχειρήσεων, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των επιτοκίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους Πελάτες της να επιλέξουν μεικτή τιμολόγηση, συνδυάζοντας σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα έτη και κυμαινόμενου επιτοκίου με βάση το Euribor για τα επόμενα.

Από το Alpha Μισθοδοσία στο Alpha 360 Web

Στο σύγχρονο και δυναμικά εξελισσόμενο οικονομικό περιβάλλον, οι ψηφιακές πληρωμές έχουν αναδειχθεί στον βασικό πυλώνα μίας παγκόσμιας προσπάθειας για την αναβάθμιση του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούνται οι χρηματικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού, η Alpha Bank Κύπρου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, που δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στους πελάτες της να προσαρμοστούν επιτυχώς στο μέλλον των ψηφιακών πληρωμών.

Ως σύμμαχος των επιχειρήσεων, το Σχέδιο Alpha Μισθοδοσία παρέχει τη δυνατότητα διεκπεραίωσης της μηνιαίας μισθοδοσίας του προσωπικού, ηλεκτρονικά, χωρίς καμία χρέωση. Επιπλέον, παρέχει σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα, όπως η διαχείριση της μισθοδοσίας της επιχείρησης με πίστωση των λογαριασμών του προσωπικού μέσω της υπηρεσίας “Μαζικών Πληρωμών” της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής. Παράλληλα, υπάρχει ο ειδικός λογαριασμός μισθοδοσίας εργοδότη Alpha 500 για επιχειρήσεις και Alpha 100 για ελεύθερους επαγγελματίες, στον οποίο μπορεί να παραχωρηθεί όριο υπερανάληψης σε αναλογία του μισθολογίου της εταιρείας, στο πλαίσιο των εκάστοτε πιστωτικών κριτηρίων καθώς και το πακέτο ομαδικής ασφάλισης ζωής του προσωπικού της επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά στη διεκπεραίωση όλων των τραπεζικών συναλλαγών, η διαδικασία γίνεται ευκολότερη, πιο γρήγορη αλλά και ασφαλέστερη μέσω της αναβαθμισμένης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Alpha 360 Web, που προσφέρει μια σφαιρική τραπεζική εμπειρία με πολλά και μοναδικά προνόμια. Διαθέτοντας μία ευρεία γκάμα επιλογών, η αναβαθμισμένη ηλεκτρονική υπηρεσία της Τράπεζας παρέχει τη δυνατότητα για εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική οργάνωση των τραπεζικών εργασιών της επιχείρησης, ενώ, χάρη στις νέες εφαρμογές οι Πελάτες μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια για τις συναλλαγές και τα δεδομένα τους. Η αναβαθμισμένη ηλεκτρονική τραπεζική της Alpha Bank Κύπρου προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης με ένα νέο, εύχρηστο περιβάλλον, με δυνατότητες εξατομίκευσης, ολοκαίνουργια εφαρμογή για smartphones και tablets, για άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς και πολλές νέες λειτουργίες για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών μίας επιχείρησης.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Alpha Bank Κύπρου βρίσκονται οι αξίες του σεβασμού και της ειλικρίνειας στη σχέση που αναπτύσσει με τον πελάτη, προσέγγιση που βρίσκεται στον πυρήνα του νέου εταιρικού σκοπού της τράπεζας, που είναι να “στηρίζει την πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο”.

Αυτός ο σκοπός συνοψίζει ξεκάθαρα τον ρόλο που επιθυμεί να έχει έναντι της κοινωνίας. Να στέκεται στο πλευρό των Πελατών της, να αναγνωρίζει και να εμπιστεύεται τις ικανότητες και τους στόχους τους και να τους στηρίζει προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που διευκολύνουν την υλοποίηση των σχεδίων τους μέσα από νέες ευκαιρίες και συνεργασίες που δημιουργεί για αυτούς.

ALPHA BANK CYPRUS LTD

Μέγαρο Alpha Bank

Λεωφόρος Λεμεσού 3

2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22888888

Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy