Από την αρχή της λειτουργίας της, η Ancoria Bank στέκεται αρωγός σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, στηρίζοντάς τις κι αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας, προσφέροντας εξατομικευμένες χρηματοδοτικές λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Πέρα από όλο το φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων για επιχειρήσεις που προτείνει, όπως κάλυψη κεφαλαιουχικών δαπανών, λύσεις ρευστότητας και κεφαλαίου κίνησης, στόχος της τράπεζας είναι να αναβαθμίζει την τραπεζική εμπειρία για τους πελάτες της παρέχοντας τις κατάλληλες λύσεις με ανταγωνιστικές χρεώσεις και όρους. Γι’ αυτό και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού της, αλλά και στην εύστοχη χρήση της τεχνολογίας. «Είμαστε περήφανοι για τη δυνατή ομάδα που έχουμε κτίσει και στην οποία βασίζεται το επιτυχές μέλλον της τράπεζάς μας.

Ταυτόχρονα, ως challenger τράπεζα, η επένδυση στην τεχνολογία και στην in house αξιοποίησή της είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό μας, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Φιλοδοξούμε να είμαστε πρωτοπόροι κι όχι απλώς ακόλουθοι των τεχνολογικών εξελίξεων, ακόμη και στον τομέα της επιχειρηματικής τραπεζικής. Η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης και η αλματώδης ανάπτυξή της, αποτελούν ευκαιρία σύμπραξης μεταξύ ανθρώπινου παράγοντα και τεχνολογίας, ώστε να δημιουργείται μια αδιάκοπη ροή εργασίας, η οποία θα είναι επικερδής για την προσφορά κατάλληλων λύσεων για επιχειρηματικούς πελάτες, κι όχι μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παγλάς, Chief Banking & Business Development Officer.

Εξατομικευμένη αντιμετώπιση

H τοποθέτηση της Ancoria Bank στην επιχειρηματική τραπεζική αγορά στηρίζεται στην πλήρη κατανόηση των εταιρικών αναγκών του κάθε πελάτη, μέσω διαφανούς επικοινωνίας και άμεσης ανταπόκρισης. Προτεραιότητά της είναι ο κάθε πελάτης, είτε υφιστάμενος είτε δυνητικός, να λαμβάνει δομημένες και πλήρως εξειδικευμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στη δυναμική και μοναδικότητα της κάθε εταιρείας, χωρίς όμως να υπάρχει απόκλιση από το περιθώριο και τις συνθήκες της αγοράς.

Όπως εξηγεί ο Μάριος Κιρμίτσης, Business Banking Manager της Ancoria Bank: «Αυτό που μας διαφοροποιεί και κάνει την τράπεζά μας να ξεχωρίζει είναι η προοπτική και η δημιουργία πελατειακών σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μέσω συνθηκών κοινού οφέλους. Είναι η ικανότητα να προτείνει και να υλοποιεί γρήγορα κατάλληλες και ισοζυγισμένες προτάσεις για όποιο θέμα ή αίτημα καλείται να αξιολογήσει, είτε αυτό αφορά επιχείρηση, μικρή, μεσαία ή μεγάλη, είτε ένα αναπτυξιακό/επενδυτικό έργο. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά μας το επιβεβαιώνουν καθημερινά και οι πελάτες μας με τα σχόλια και την ανταπόκρισή τους».

Αξιοπιστία και υπευθυνότητα

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν αδιαμφισβήτητα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, από την αύξηση των δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων, τον πληθωρισμό μέχρι την αβεβαιότητα που προκαλείται από τα γεγονότα στη γειτονική μας περιοχή. Η Ancoria Bank παρακολουθεί στενά τις μεταβολές και μεριμνά, ώστε ο πελάτης να νιώθει ασφάλεια να επικοινωνεί με την τράπεζα για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η κάθε επιχείρηση που επιλέγει να συνεργάζεται με την Ancoria Bank νιώθει σιγουριά ότι μπορεί να βασιστεί στην υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει την τράπεζα, για να καθοριστεί το κατάλληλο πρόγραμμα αποπληρωμής και να καλυφθούν οι ανάγκες τους υπό τις περιστάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Κιρμίτση, «βασικό κριτήριο είναι η σωστή και καλά μελετημένη λήψη αποφάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία και αποδοχή του πελάτη, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης».

Εξέχουσα θέση στη φιλοσοφία και στρατηγική της Ancoria Bank κατέχει και η συνεχής ενημέρωση των πελατών της για όλες τις υποχρεώσεις τους με βάση τη νομοθεσία και την αρμόζουσα τραπεζική πρακτική, καθώς και η εύκολη πρόσβαση σε πληροφόρηση, γενικούς όρους και προϋποθέσεις, προμήθειες και χρεώσεις.

Για το παρόν και το μέλλον

Στόχος της Ancoria Bank είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών, των προϊόντων και της εμπειρίας που προσφέρει, στηρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τις επιχειρήσεις της Κύπρου. Την ίδια στιγμή, η τράπεζα στηρίζει πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης, ειδικά όσον αφορά την πράσινη μετάβαση μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Παγλάς: «Στα άμεσα σχέδια της τράπεζας είναι και η δημιουργία ενός νέου προϊόντος Eco Δανείου για Επιχειρήσεις, το οποίο θα αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους, όπως με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε αυτές, ανάμεσα σε άλλα.

Επίσης, όσον αφορά τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα επιχειρηματικής χρηματοδότησης, ο προσανατολισμός αλλάζει και θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις οικολογικές συνέπειες των εργασιών των επιχειρήσεων, που ζητούν χρηματοδότηση, και με ποιο τρόπο υιοθετούν πράσινη προσέγγιση μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους». Μέσα από την αξιοπιστία, το έμπειρο προσωπικό, την πελατοκεντρική προσέγγιση και τον επαγγελματισμό, η Ancoria Bank κατάφερε να συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων παρέχοντας καινοτόμες κι εξειδικευμένες προτάσεις και λύσεις.

Στη φωτογραφία η ομάδα Επιχειρηματικής Τραπεζικής της Ancoria Bank:

Όρθιοι από αριστερά προς τα δεξιά: Μάριος Χαραλάμπους-Senior Business Relationship Office

Γιώργος Πούρος-Business Relationship Office

Νάσια Παπαευθυμίου-Business Relationship Office

Γιώργος Παγλάς-Chief Banking & Business Development Office

Έλλη Ιωάννου-Senior Business Relationship

Μάριος Κιρμίτσης– Business Banking Manager

Ανδρέας Τούμπας-Senior Business Relationship Officer

Καθήμενοι από αριστερά προς δεξιά:

Μαρία Κόκκινου-Senior Business Relationship Officer

Χρυσούλα Γεωργιάδη– Head Customer Service Business Banking Γεωργία Αργυρίδου-Business Relationship Office

Επικοινωνία:

Τραπεζικά Κέντρα:

• Λευκωσία: Λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη 12

• Λεμεσός: Γωνία Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίας Φυλάξεως 151

• Λάρνακα: Λεωφόρος Φανερωμένης 189-191

Τηλ.: 8000 0050 / +357 22849000 (για κλήσεις από εξωτερικό)

Email: [email protected]

Ιστότοπος: www.ancoriabank.com

LinkedIn: Ancoria Bank

Facebook: Ancoria Bank Ltd

Instagram: @ancoriabankcy