Στο πλευρό των πελατών της, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις

Ως σημαντικός πυλώνας της κυπριακής οικονομίας, η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, αλλά και την πράσινη μετάβαση, με την εφαρμογή ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου. Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών κρίσεων των τελευταίων ετών, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τόνωση της οικονομίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν.

Με το βλέμμα στο μέλλον και κοινό όραμα τη βιώσιμη, ψηφιακή και πράσινη Κύπρο, προσφέρει στις επιχειρήσεις την απαραίτητη ώθηση και εξειδικευμένη υποστήριξη με στόχο τη δημιουργία συνθηκών μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς και το όραμά τους.

Με εφόδιο την εμπειρία και τις ικανότητες των στελεχών της, η AstroBank προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα λύσεων και συμβουλών στις επιχειρήσεις, τόσο για χρηματοδότηση των σχεδίων τους για ανάπτυξη, αλλά και για αποτελεσματική διεκπεραίωση των καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών τους.

Πελατοκεντρική οργανωτική δομή

Είτε πρόκειται για μεγάλους οργανισμούς, είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το Corporate Division της AstroBank γνωρίζει καλά το επιχειρηματικό περιβάλλον και βρίσκεται κοντά στους πελάτες, προσφέροντας εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα στις ανάγκες τους.

Η τράπεζα έχει υιοθετήσει πελατοκεντρική οργανωτική δομή, με την κάθε επιχείρηση να εξυπηρετείται από Λειτουργό Επιχειρηματικών Σχέσεων (Corporate Relationship Manager), ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις εταιρικές της ανάγκες.

Στο ίδιο πλαίσιο, έχει αναπτύξει δίκτυο τριών Corporate Banking Units σε Λευκωσία, Λεμεσό/Πάφο και Λάρνακα/Αμμόχωστο και ξεχωριστό SME Unit για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με κεντρικά γραφεία στη Λεμεσό και παραρτήματα σε όλες τις πόλεις. Διατηρεί επίσης, Nαυτιλιακό Tμήμα για καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Διαθέτει επίσης δύο ξεχωριστά εσωτερικά τμήματα: το Corporate Financial Analysis, το οποίο αναλύει και διεκπεραιώνει αιτήματα δανείων των πελατών και το Corporate Operations που ασχολείται με τα λειτουργικά και διαδικαστικά τους αιτήματα.

Το 2023, η τράπεζα παραχώρησε σημαντικό αριθμό δανείων, εστιάζοντας σε τομείς που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα της οικονομίας όπως η υγεία, η πράσινη ενέργεια, η γεωργία, το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, η παιδεία, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Η κ. Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου, Μέλος του Δ.Σ (Εκτελεστική Διευθύντρια) και Επικεφαλής Διεύθυνσης Μεγάλων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ναυτιλιακού τμήματος της AstroBank, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «παρόλες τις συνεχόμενες προκλήσεις της οικονομίας των τελευταίων ετών, εργαστήκαμε άοκνα για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και στηρίξαμε χρηματοδοτικά τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, συνεχόμενη κερδοφορία και πλεονάζουσα ρευστότητα η Τράπεζά μας θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».

Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου

Ολοκληρωμένες λύσεις για τις ανάγκες του προσωπικού και των στελεχών των επιχειρήσεων

Η AstroBank προσφέρει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε πελάτη, όπως, μεταξύ άλλων, πράσινη χρηματοδότηση, transaction banking, πιστώσεις, εγγυητικές, ταμειακή διαχείριση και ασφαλιστικές υπηρεσίες ζωής και γενικού κλάδου.

Επίσης προσφέρει λύσεις για τις προσωπικές ανάγκες του προσωπικού και των στελεχών των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στεγαστικών δανείων. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι είναι η μοναδική τράπεζα που παρέχει στεγαστικό overdraft, μία πρωτότυπη λύση που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά στεγαστικών δανείων με οφέλη τρεχούμενου λογαριασμού με όριο.

Παρέχει ελκυστικό σχέδιο για τη μισθοδοσία προσωπικού, μέσω του οποίου δίνεται όριο ίσο με τέσσερις φορές το μηνιαίο μισθό (μέχρι €10,000), συνδυασμένο με πολλά άλλα οφέλη.

Παρέχει επίσης ένα πλήρες φάσμα αποταμιευτικών επιλογών με ελκυστικά επιτόκια σε προθεσμιακές καταθέσεις τα οποία προσφέρονται σε υφιστάμενους και νέους πελάτες, με σταθερή, προνομιακή απόδοση των αποταμιεύσεών τους, από το πρώτο ευρώ κατάθεσης.

Οι πελάτες επίσης μπορούν να αξιοποιήσουν την ομάδα Επενδυτικής Στρατηγικής, η οποία παρακολουθεί το χαρτοφυλάκιο και καθοδηγεί τις επιλογές τους.

Για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της, η AstroBank εξελίσσει τις υπηρεσίες της διαδικτυακά, παράλληλα με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με φυσική παρουσία.

Το 2023 λάνσαρε αναβαθμισμένο Internet Banking και νέο mobile banking app συμβατό με iPhone και Android, με νέες δυνατότητες λειτουργίας, για απρόσκοπτη και φιλική εμπειρία. Πολύ σύντομα θα λανσάρει νέα προϊόντα καρτών, ενώ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ATM παγκύπρια, για αναλήψεις χωρίς χρέωση, το οποίο περιλαμβάνει το δίκτυο ΑΤΜ της Euronet και το δίκτυο ΑΤΜ της JCC.

Πράσινη μετάβαση με ευνοϊκούς όρους

Η Κύπρος έχει στη διάθεση της συνολικό προϋπολογισμό €1,2 δισ. σε δάνεια και χορηγίες, για υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το 2026, και καθόρισε ως στρατηγικό στόχο της να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας και την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσω του σχεδίου, 41% των πόρων θα διοχετευτούν προς την πράσινη μετάβαση και 23% προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα και οι τράπεζες έχουν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση της χώρας. Καλούνται να κατανοήσουν τις στρατηγικές μετάβασης των πελατών τους, να τους καθοδηγήσουν και να τους κατευθύνουν σωστά και υπεύθυνα σε αυτή τους τη μετάβαση. Η AstroBank είναι έτοιμη να παρέχει κάθε στήριξη στους πελάτες της για όλες τις ανάγκες που προκύπτουν σε αυτό το πλαίσιο, θέτοντάς το ανάμεσα στους στρατηγικούς της στόχους.

Η ομάδα της AstroΒank ανέπτυξε πακέτα χρηματοδότησης που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ χρηματοδοτεί μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και εγκαταστάσεων τους.

Ως πρωτοπόρος στη χρηματοδότηση έργων πράσινης ενέργειας, έχει χρηματοδοτήσει, 44 φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, συνολικής δυναμικότητας 64.5 MWh. Επιπρόσθετα, έχει εγκριθεί ή/και αξιολογείται η χρηματοδότηση νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και άλλα παρόμοια «πράσινα» έργα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η AstroBank συμμετέχει στο διατραπεζικό έργο αξιολόγησης των επιχειρήσεων στην Κύπρο σε σχέση με τα κριτήρια βιωσιμότητας ESG. Μέσω του έργου, εισάγεται στην κυπριακή αγορά ένα διεθνές, αξιόπιστο εργαλείο αξιολόγησης του βαθμού συμμόρφωσης των επιχειρήσεων όσον αφορά τα κριτήρια ESG, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση των πελατών προς τη μετάβασή τους σε μια βιώσιμη οικονομία.

«Όσον αφορά τη χρηματοδότηση έργων και επιχειρήσεων για πράσινες επενδύσεις, η AstroBank κατέχει την απαραίτητη στελέχωση και εξειδίκευση για την υποστήριξη τους με ταχείες διαδικασίες και ευνοϊκούς όρους με τη διαβεβαίωση ότι θα παραμένει συνεργάτης τους για κάθε επόμενο βήμα τους», ανάφερε η κ. Ρωσσίδου, προσθέτοντας ότι «η τράπεζα στηρίζει τις επιχειρήσεις μαζί με την πολιτεία και στοχεύει να διεκδικήσει σημαντικό και υπεύθυνο ρόλο στο μεγάλο έργο της πράσινης μετάβασης της χώρας μας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ.Σπύρου Κυπριανού 1,
1065 Λευκωσία
Τηλέφωνα: 22-575605 & 22-575819
Email: [email protected]