Το χαρτοφυλάκιο πελατών της Ergo Energy περιλαµβάνει φωτοβολταϊκά MWp πάρκα, συστήµατα Net-Billing για επιχειρήσεις, καθώς και λύσεις Net-Metering για κατοικίες, µε συνολική εγκατεστηµένη ισχύ τα 100 MWp µέχρι σήµερα.

Η Ergo Energy, µέλος του oµίλου εταιρειών της Ergo Home and CNS Group, δραστηριοποιείται στον τοµέα των φωτοβολταϊκών συστηµάτων από το 2010 και έχει καταστεί µία από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασµού, προµήθειας, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης φωτοβολταϊκών συστηµάτων στην κυπριακή αγορά.

Αποστολή µας παραµένει η εκπλήρωση επενδυτικών προσδοκιών των πελατών µας και η επίτευξη εξοικονόµησης ενεργειακού κόστους, προσφέροντας πλήρη γκάµα υπηρεσιών φωτοβολταϊκής τεχνολογίας και φωτοβολταϊκών συστηµάτων, µε την πολύχρονη εµπειρία, τις ικανότητες και την τεχνογνωσία του προσωπικού και των συνεργατών µας.

Το χαρτοφυλάκιο πελατών µας περιλαµβάνει φωτοβολταϊκά MWp πάρκα, συστήµατα Net-Billing για επιχειρήσεις, καθώς και λύσεις Net-Metering για κατοικίες, µε συνολική εγκατεστηµένη ισχύ τα 100 MWp µέχρι σήµερα. Οι συνεργασίες µας µε κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσµίως αποτελεί για µας έναν από τους κεντρικούς πυλώνες στην προσφορά ολοκληρωµένων και αξιόπιστων λύσεων, µε στόχο πάντα τη µεγιστοποίηση των επενδυτικών αποδόσεων των πελατών µας και ταυτόχρονα τη µείωση των ρύπων της ατµόσφαιρας.

Οι υπηρεσίες µας καλύπτουν ολοκληρωµένες λύσεις για φωτοβολταϊκά συστήµατα, κάθε τεχνολογίας και µεγέθους, και ξεκινούν από την προκαταρτική µελέτη για σκοπούς αδειοδότησης, µέχρι και την υλοποίηση της επένδυσης, και συνεχίζονται σε βάθος χρόνου, µε την παρακολούθηση και συντήρηση των συστηµάτων.

Σχεδιασµός και έρευνα

Προσφέρουµε φωτοβολταϊκά έργα ‘turnkey’. Σχεδιάζουµε µε εξειδικευµένα λογισµικά που διαθέτουν δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης και, µε τη χρήση µετεωρολογικών δεδοµένων περασµένων χρόνων,  προσοµοιώνουµε τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστηµάτων.

Αδειοδότηση και αιτήσεις

Αναλαµβάνουµε την καθοδήγηση των επενδυτών, σε σχέση µε τις συµβουλές που πιθανόν να χρειάζονται για την επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας και σε συνεργασία µε τους αρχιτέκτονές τους, που αναλαµβάνουν την αδειοδότηση των έργων, αναβαθµίζουµε και αναπροσαρµόζουµε τους σχεδιασµούς για ικανοποίηση των αναγκών του κάθε πελάτη µας, αλλά και των όρων των αδειών που εξασφαλίζονται µε το πέρασµα του χρόνου, από διάφορες εµπλεκόµενες κρατικές υπηρεσίες. Αναλαµβάνουµε, επίσης, τη σύνταξη και υποβολή στην ΑΗΚ και στη PAEK των σχετικών αιτήσεων για εξασφάλιση τεχνικών όρων διασύνδεσης και άδειας κατασκευής και λειτουργίας σταθµού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά ή/και µπαταρίες.

Συντήρηση και παρακολούθηση

Παρέχουµε καθηµερινή παρακολούθηση, διορθωτική και προληπτική συντήρηση. Διαθέτουµε, επίσης, τη δυνατότητα να διενεργούµε καθαρισµούς των φωτοβολταϊκών πλαισίων (για ΦΒ πάρκα σε αγρούς), µε µηχανήµατα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσµα και µηδενική ανοχή σε ζηµιές και κόπωση των πλαισίων.

Η προληπτική συντήρηση είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση µιας µακροχρόνιας καλής λειτουργίας. Η συνεχής παρακολούθηση της καλής λειτουργίας των συστηµάτων και η άµεση επέµβαση σε περίπτωση βλάβης ή δυσλειτουργίας, αποτελεί για µας µία από τις βασικότερες αρχές για τη διατήρηση της καλής σχέσης µε τους πελάτες µας.

Όσον αφορά τα επόµενά µας βήµατα και τη διεύρυνση των υπηρεσιών µας προς τους πελάτες µας, πρωταρχικός µας στόχος είναι τα συστήµατα αποθήκευσης ενέργειας και τα έξυπνα συστήµατα διαχείρισής της. Τα συστήµατα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (BESS) είναι µια τεχνολογία η οποία έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει ακόµη περισσότερο τις προτάσεις ΦΒ συστηµάτων που προσφέρουµε και να επιτρέψει ακόµη µεγαλύτερη διείσδυση συστηµάτων ανανεώσιµων πηγών ενέργειας στο δίκτυο.