H  Grant Thornton Κύπρου είναι µέλος του παγκόσµιου οργανισµού της Grant Thornton International (GTIL), ενός από τους µεγαλύτερους ανεξάρτητους οίκους παροχής λογιστικών, ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών, που δραστηριοποιείται σε 150 χώρες, µε ανθρώπινο δυναµικό που ξεπερνά τις 73.000.

Οι άνθρωποί µας απολαµβάνουν το καλύτερο και των δύο κόσµων, τις ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει ένας παγκόσµιος οργανισµός, καθώς και τα πλεονεκτήµατα µιας πιο µικρής οντότητας, µε παρουσία δύο γραφείων στη Λευκωσία και Λεµεσό, µε 180 και πλέον συναδέλφους.

Ως µέλος του δικτύου απολαµβάνουµε πληθώρα ωφεληµάτων: ευκαιρίες επιµόρφωσης και προσωπικής ανάπτυξης, µέσω παρακολούθησης µαθηµάτων ακόµη και σε πανεπιστήµια όπως το Harvard, συµµετοχή σε προγράµµατα απόκτησης αναγνωρισµένων τίτλων, όπως είναι το coaching (EMCC accredited), απόκτηση εργασιακής εµπειρίας σε διασυνοριακά έργα και απόκτηση ευκαιριών που παρέχονται µέσω παγκόσµιων προγραµµάτων κινητικότητας για εργασία σε άλλες Grant Thornton σε όλο το κόσµο.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Στόχος της Grant Thornton είναι η εµπειρία του κάθε συναδέλφου σε κάθε γωνιά της γης να διέπεται από τις ίδιες αξίες οι οποίες αποτελούν το θεµέλιο της κουλτούρας µας και τη βάση για την ανάπτυξη σχέσεων εµπιστοσύνης και ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος. Οι αξίες µας (CLEARR values) βασίζονται στη συνεργασία, την θετική ηγεσία, την υπεροχή και την ποιοτική προσφορά προς τους ανθρώπους, τους πελάτες και τις κοινότητές µας, την ευελιξία, το σεβασµό, και την υπευθυνότητα.

Η ανθρωποκεντρική στρατηγική του δικτύου µας τοποθετεί τον κάθε συνάδελφο στο επίκεντρο όλων των δράσεών µας. Η φράση «Go Beyond» περιγράφει τη δέσµευσή µας να φροντίζουµε τους ανθρώπους µας, να τους νοιαζόµαστε, να τους ακούµε και µαζί να δηµιουργούµε προληπτικές και εξατοµικευµένες δράσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες όλων µας. Η ψυχολογική ασφάλεια, η ευηµερία, η υγεία αλλά και η ευτυχία των ανθρώπων µας, κατέχουν πρωταρχικές θέσεις στη λίστα των θεµάτων που µας απασχολούν ως οργανισµός.

Ακολουθώντας µια ολιστική προσέγγιση (people experience strategy), επενδύουµε στην ενδυνάµωση και ανθεκτικότητά µας ως οµάδα, θεσπίζουµε πολιτικές και υλοποιούµε στοχευµένες ενέργιες και παρεµβάσεις, διασφαλίζοντας έτσι θετικές καθηµερινές εµπειρίες για τους ανθρώπους µας. 

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ είναι  η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Στόχος µας είναι η καλλιέργεια υποστηρικτικής και θετικής κουλτούρας, παραµένοντας προσηλωµένοι σε συγκεκριµένους πυλώνες.

Η σύνδεση και το νοιάξιµο (care and connection), η δίκαιη και ίση µεταχείριση, η συµπερίληψη, η ευηµερία και εξισορρόπηση εργασίας και προσωπικής ζωής αποτελούν για εµάς δέσµευση. Ευρύτερος στόχος µας είναι να αναδείξουµε τα ταλέντα και τις δυνατότητες του κάθε συναδέλφου, εφαρµόζοντας πρακτικές που ενισχύουν την ισότητα των φύλων και διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες επαγγελµατικής ανέλιξης και ανάπτυξης. Δέσµευσή µας αποτελεί και η αύξηση της εκπροσώπησής των γυναικών στις ανώτερες διοικητικές θέσεις, µε ποσοστό 38% των ανώτερων διευθυντών σήµερα να είναι γυναίκες. Παράλληλα, ως οµάδα, ενεργοποιούµαστε στα κοινά, επιδεικνύοντας ευθύνη και σεβασµό προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Παραδείγµατα καλών πρακτικών:

 Ευκαιρίες δραστηριοποίησης ως µέλη σε διάφορες εσωτερικές επιτροπές, όπως Health and Safety Committee, Diversity, Inclusion and Wellbeing Committee, Green Team, CSR, Culture Advisory Βoard (CAB) κτλ. To CAB αποτελεί θεσµό που αναδεικνύει έµπρακτα την κουλτούρα µας, αφού η οµάδα αυτή εκπροσωπεί όλους τους συναδέλφους και συµβουλεύει τον CEO µας σε θέµατα κουλτούρας.

 Επένδυση στη γνώση, διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη αναβάθµιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων µας, αλλά και την επανειδίκευσή τους, όπου κρίνεται αναγκαίο. Το ίδιο ισχύει και στις ευκαιρίες που έχουν οι άνθρωποί µας να αποκτήσουν επιπρόσθετα ακαδηµαϊκά προσόντα και επαγγελµατικούς τίτλους µε περισσότερο από το 25%  των ανθρώπων µας αυτή τη στιγµή να απολαµβάνει πλήρη οικονοµική στήριξη. Αυτό που µας διαφοροποιεί είναι η µη συµπερίληψη όρου επιστροφής του ποσού επένδυσης, σε περίπτωση που συνάδελφος επιλέξει να αποχωρήσει.

 Το 2023 διοργανώσαµε περισσότερες από 30 δράσεις, ως µέρος της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης (CSR), ευαισθητοποίησης και ενηµέρωσης όλων µας. Είµαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συµµετοχή µας στην παγκόσµια πρωτοβουλία του δικτύου µας «GT in the community», ενός διήµερου προσφοράς και αγάπης. Επιπλέον, συµµετείχαµε σε ενηµερωτικές ηµερίδες για θέµατα ψυχικής υγείας, ισότητας, συµπερίληψης και αποδοχής, άλλες δεξιότητες ζωής, και σεξουαλικής παρενόχλησης. Σηµείο αναφοράς είναι και η οργάνωση άλλης µιας συναυλίας, µε τη δική µας µπάντα (The GT Chords), για φιλανθρωπικό σκοπό.

 Οι πρακτικές ευηµερίας και εξισορρόπησης εργασίας και προσωπικής ζωής που αγκαλιάστηκαν από τους ανθρώπους µας, περιλαµβάνουν επιπρόσθετες ελεύθερες µέρες, ευέλικτες µορφές απασχόλησης, κτλ. Συγκεκριµένα, το 2023 απολαύσαµε 12 επιπρόσθετες µέρες άδειας, µέσω των διαφόρων σχεδίων που καθιερώσαµε: «We never miss a public holiday», «August Free Fridays», και Employee Appreciation Day. Ακόµη, στηρίζοντας το θεσµό της µητρότητας και πατρότητας, η εταιρεία εξασφαλίζει πλήρεις απολαβές και παρέχει επίσης άδεια µε αποδοχές, προκειµένου οι συνάδελφοί µας να µπορούν να είναι κοντά στα αγαπηµένα τους πρόσωπα σε ώρα ανάγκης.

 Σεβόµενοι κάθε συνάδελφο, ενισχύσαµε την πολιτική αδειών µας, δίνοντας σε όλους την ελευθερία να ανταλλάξουν τις τυπικές αργίες µε άλλες πιο σηµαντικές πολιτιστικά ή θρησκευτικά για αυτούς ηµέρες.

Συνεχής εσωτερική επικοινωνία: κύριο συστατικό στην ενδυνάµωση της σύνδεσης µεταξύ του οργανισµού µας µε τους ανθρώπους του.

Επενδύουµε σε διάφορα κανάλια εσωτερικής επικοινωνίας, όπως το «People & Culture Corner» για όλες τις επερχόµενες δραστηριότητες µας, ξεχωριστά µηνύµατα για νέους συναδέλφους, µηνύµατα από τον CEO µας αλλά και από το διεθνές δίκτυο της Grant Thornton. Χρησιµοποιούµε, επίσης, ηλεκτρονική πλατφόρµα για πολιτικές και οδηγούς, προάγοντας τη νοοτροπία δράσης και τη βελτίωση της εµπειρίας και προόδου µας ως οµάδα.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Υιοθετώντας διάφορες πρακτικές, όπως η ετήσια έρευνα προσωπικού, τα “check in meetings”, το online suggestion box, η µηνιαία σφυγµοµέτρηση του κόσµου µας, οι οµάδες συζήτησης, οι µηνιαίες συναντήσεις, δίνουµε φωνή σε κάθε συνάδελφο. Αυτό µας επιτρέπει να αφουγκραζόµαστε τις επιθυµίες και προτεραιότητες των ανθρώπων µας, προβαίνοντας σε διορθωτικές ενέργειες.

Είµαστε περήφανοι που η τελευταία έρευνα έδειξε περαιτέρω αύξηση στους δείκτες µέτρησης της ψυχολογικής ασφάλειας αλλά και της αφοσίωσης του κόσµου µας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την οµάδα µας αλλά και τις διαθέσιµες θέσεις εργασίας, µπορείτε να ακολουθήσετε τον πιο κάτω σύνδεσµο ή να επικοινωνήσετε µε email στο [email protected].