Η Leon MFO Investments μεγαλώνει συνεχώς, και έχει δημιουργήσει μια ομάδα με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, επενδυτικών συμβουλών και οικονομικών αναλύσεων. Ο Δημήτρης Νικολάου, Head of Business Development της εταιρείας, αναφέρει στο Forbes ότι παρέχουν εξατομικευμένες επενδυτικές λύσεις σε High-Net-Worth-Individuals και τις οικογένειές τους. «Εκτός από την διαχείριση των επενδύσεων τους», προσθέτει, «συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους συνεργάτες, όπως κορυφαίες ιδιωτικές τράπεζες, διαχειριστές κεφαλαίων και φορολογικών και νομικών εμπειρογνωμόνων, για να παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες μας».

Πείτε μας λίγα λόγια για τον θεσμό Euromoney Global Private Banking, τη σημασία και το κύρος του, αλλά και τη νέα βράβευση της Leon MFO Investments με τα βραβεία «Cyprus‘s Best for Ultra High-Net-Worth», «Cyprus‘s Best for Discretionary Portfolio Management» και «Cyprus‘s Best for Family Office Services».

Τα Euromoney Awards θεωρούνται ως τα βραβεία αναφοράς για τον παγκόσμιο κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αναγνωρίζοντας επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες για τα επιτεύγματά τους, την καινοτομία και την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Για να αναδείξει τους νικητές, η Euromoney απαρτίζει μια επιτροπή από επαγγελματίες στον τομέα των επενδύσεων και των τραπεζιτικών υπηρεσιών. Η επιτροπή εξετάζει την κάθε επενδυτική εταιρεία και την κάθε τράπεζα και βαθμολογεί σύμφωνα με τα προκαθορισμένα κριτήρια.

Ποιο αντίκρισμα πιστεύετε πως θα έχει στον επαγγελματικό σας χώρο αλλά και στους επενδυτές που απευθύνεστε η νέα βράβευση από το Euromoney Global Private Banking;

Σίγουρα οι επενδυτές αλλά και οι συνεργάτες μας αναγνωρίζουν την αξία αυτών των βραβείων. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, που επιβεβαιώνει τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Η βράβευση μιας κυπριακής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων όπως η δική μας, είναι και μεγάλη τιμή για όλο τον επενδυτικό τομέα της Κύπρου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μπήκατε στον 11ο χρόνο δραστηριοποίησής σας στην Κύπρο. Από ποιο σημείο ξεκινήσατε, σε ποιο σημείο είστε σήμερα και ποιες οι προοπτικές της εταιρείας σας;

Όταν ξεκινήσαμε το 2013, ο ιδρυτής μας κ. Andrey Narutskiy, επέλεξε την Κύπρο ως έδρα της εταιρείας μας, αφού διαπίστωσε αρκετά προτερήματα. Ξεκινήσαμε παρέχοντας επενδυτικές υπηρεσίες Multi-Family-Office (MFO) για High- Net-Worth-Individuals (HNWIs). Από τότε, έχουμε αναπτύξει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, επενδύοντας σε παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και σε διαφορετικά επενδυτικά προϊόντα.

Σήμερα, τα κεφάλαια υπό διαχείριση φτάνουν περίπου το €1 δισ. Η ομάδα μας έχει αυξηθεί σε σχεδόν 30 άτομα, με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, επενδυτικών συμβουλών και οικονομικών αναλύσεων.

Εξηγήστε μας ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνει ο τομέας Multi-Family- Office, στον κλάδο σας. Ποια απήχηση έχουν αυτές οι υπηρεσίες ανάμεσα στους πελάτες σας;

Παρέχουμε εξατομικευμένες επενδυτικές λύσεις σε High-Net-Worth-Individuals και τις οικογένειές τους. Εκτός από την διαχείριση των επενδύσεων τους, συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους συνεργάτες, όπως κορυφαίες ιδιωτικές τράπεζες, διαχειριστές κεφαλαίων και φορολογικών και νομικών εμπειρογνωμόνων, για να παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις στους πελάτες μας.

ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ FUNDS

Πείτε μας κάποια στοιχεία για τα funds που προσφέρει η εταιρεία, τις επενδύσεις τους και τις αποδόσεις για τους επενδυτές.

Το 2021 πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε δυο καινούργια funds, που να απευθύνονται σε επαγγελματίες και καλά ενημερωμένους επενδυτές στην Κύπρο και το εξωτερικό. Μετά την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ξεκινήσαμε στις αρχές του 2022 με το Leon Income Fund RAIF και το Leon Global Hedge Fund RAIF.

Leon Global Hedge Fund RAIF

  • Επενδύει σε άλλα Hedge Funds που επικεντρώνονται στη βραχυπρόθεσμη πίστωση (trade finance, bridge loans) και σε ευκαιρίες arbitrage (interest rate arbitrage, currency arbitrage, etc.).
  • Η στρατηγική εφαρμόζεται από το 2018 με ιστορικές αποδώσεις 6.0-8.0%.
  • Ελάχιστη επένδυση €250.000.
  • Μηνιαία NAV, μηνιαίες συνδρομές, τριμηνιαίες εξαργυρώσεις.
  • Χαμηλή συσχέτιση με αγορές μετοχών και ομολόγων (low correlation) Leon Income Fund RAIF
  • Επενδύει σε διεθνή ομόλογα, κυβερνητικά και εταιρειών.
  • Η στρατηγική εφαρμόζεται από το 2015.
  • Ελάχιστη επένδυση €125.000.
  • Μηνιαία NAV και μηνιαίες συνδρομές / εξαργυρώσεις.
  • Επενδύσεις σε ομόλογα υψηλότερης απόδοσης με αποδόσεις 5.0-6.0%.

Σε ποιους απευθύνεται η Leon MFO Investments; Η Κύπρος είναι η έδρα σας για υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο ή εξειδικεύεστε σε κάποιες συγκεκριμένες αγορές; Ποια θέση έχουν οι Κύπριοι επενδυτές στις συνολικές εργασίες σας;

Έχουμε αρκετούς Κύπριους επενδυτές, ιδιώτες αλλά και θεσμικούς, όπως Ταμεία Προνοίας. Επίσης, έχουμε πελάτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Συνεργαζόμαστε στενά με τράπεζες που παρέχουν υπηρεσίες Private Banking και, ως εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές, βοηθού- με τους πελάτες να επενδύουν παγκοσμίως σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, hedge funds, και άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Ποιο είναι το επίπεδο της συνεργασίας σας με τις κυπριακές Αρχές;

Είμαστε μέλη του CIFA (Cyprus Investment Funds Association) και συνεργαζόμαστε για να προωθήσουμε την Κύπρο ως κέντρο για funds. Η στήριξη μας είναι έμπρακτη, αφού τα δικά μας funds είναι όλα κυπριακά. Επίσης, λάβαμε μέρος σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό με τον CIFA, για να προωθήσουμε την Κύπρο.

Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μας με τον οργανισμό Invest Cyprus, που προωθεί επενδύσεις στη Κύπρο. Πρόσφατα οργανώσαμε το καθιερωμένο μας Annual Networking Event σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, όπου γιορτάσαμε για τα βραβεία Euromoney. Ο κ. Μάριος Ταννούσης, CEO του Invest Cyprus, μας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους μας.

Στόχος μας είναι η συλλογική προσπάθεια για να προσελκύσουμε επενδυτές στην Κύπρο και στα κυπριακά funds.