• Επιδιώκουμε να καταστούμε σημείο αναφοράς σε ραγδαίως αναπτυσσόμενους τομείς, όπως η προστασία δεδομένων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η αντιμετώπιση της κλοπής δεδομένων και της απάτης, η χρηματοοικονομική τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ)

Με την Κύπρο να έχει καθιερωθεί πλέον ως διεθνής χρηματοοικονομικός κόμβος, η κυβερνητική προσοχή έχει στραφεί στην προώθηση της και ως κόμβου παροχής ψηφιακών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ως ιδανικού χώρου εγκατάστασης για «start-ups» υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στα τέλη του 2021 θεσπίστηκε Σχέδιο Δράσης με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διασφάλιση φιλικού προς τις επιχειρήσεις αυτές περιβάλλοντος.

Το Σχέδιο εισάγει, μεταξύ άλλων, το καθεστώς IP Box και νέα φορολογικά κίνητρα και αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης για υπηκόους τρίτων χωρών με υψηλή εξειδίκευση. Διαγράφεται πλέον η προοπτική ενός μέλλοντος με διαφανείς και ρεαλιστικές επιλογές και ενισχύεται η πεποίθηση, ότι με την αξιοποίηση του Σχεδίου θα επιτευχθούν υψηλές επιδόσεις, στους τομείς της προσέλκυσης ταλέντων και της υψηλής τεχνολογίας.

Όσα δρομολογούνται, θα ενισχύσουν καθοριστικά μια υπαρκτή πραγματικότητα όπου νέοι επενδυτές έλκονται από την υψηλή ποιότητα των επαγγελματικών υπηρεσιών, το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, το φιλικό φορολογικό σύστημα και, γενικότερα, το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, με την υποστήριξη μιας ενεργού οικονομικής διπλωματίας και ενός δικτύου διεθνών συμβάσεων και διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες. Υπάρχει ήδη η αίσθηση ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη περίοδος από την τρέχουσα, για την έναρξη μιας επιχείρησης τεχνολογίας στην Κύπρο. Οι παραπάνω εξελίξεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, τόσο διότι ο τομέας των υπηρεσιών αποτελούσε πάντοτε για τη Κύπρο προνομιακό πεδίο επιχειρηματικής δράσης, όσο και γιατί οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη αναπροσανατολισμού προτεραιοτήτων του εθνικού μοντέλου ανάπτυξης.

Για εμάς στην ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΕΠΕ η παροχή, διαχρονικά, νομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με ιδιαίτερη εστίαση στην καινοτομία και την τεχνολογική πρωτοπορία, έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά μας με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο και μας έχει καταστήσει σημείο αναφοράς στους χώρους που δραστηριοποιούμαστε, ως μίας από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή, με παγκόσμια αναγνώριση.

Με στόχο τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, έχει συσταθεί και η ομάδα Tech Law της εταιρείας μας. Η πολύπλευρη εξειδίκευσή της, αφού απαρτίζεται από δικηγόρους, λογιστές, φοροτεχνικούς, ειδικούς πληροφορικής και συμβούλους κυβερνοασφάλειας, καθώς και η μακρά επιτυχής παράδοσή μας στον χώρο του επιχειρείν γενικά, εγγυάται την υποστήριξη σε όλο το φάσμα των δράσεων νεοφυών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, επιτρέποντας στους πελάτες μας να επικεντρωθούν στους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Αντιλαμβανόμαστε τον εναγκαλισμό με την τεχνολογία ως απαραίτητη στάση για να επιτύχουμε τον συγχρονισμό με τις ανάγκες της αγοράς και να ενισχύσουμε την ήδη ηγετική μας θέση στην παροχή νομικών υπηρεσιών. Επιδιώκουμε να καταστούμε σημείο αναφοράς σε ραγδαίως αναπτυσσόμενους τομείς, όπως η προστασία δεδομένων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η αντιμετώπιση της κλοπής δεδομένων και της απάτης, η χρηματοοικονομική τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Παράδειγμα πρωτοπορίας αποτελεί η εργαλειοθήκη AI που έχουμε δημιουργήσει, το NEOLAW.ai, το οποίο είναι μια πλατφόρμα επιτάχυνσης και αυτοματοποίησης της παροχής νομικών υπηρεσιών. Αποτελεί μία ακόμη δυναμική συμβολή της εταιρείας μας στη διαμόρφωση της παγκόσμιας αλλαγής που ορίζεται από την ραγδαία τεχνολογική πρόοδο και απολαμβάνει ήδη την εκτίμηση της νομικής κοινότητας, καθιστώντας μας έναν από τους πρωτοπόρους στο χώρο των Παρόχων Εναλλακτικής Μορφής Νομικών Υπηρεσιών (Alternative Legal Services Providers – ALSP), παγκοσμίως. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το ψηφιακό εργαλείο θα αναμορφώσει τη νομική βιομηχανία στα επόμενα χρόνια και θα καταστεί άμεσα αποτελεσματικό βοήθημα για δικηγόρους και όχι μόνο, στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας των χρηστών στα πλαίσια της επίτευξης «προστιθέμενης αξίας» κατά την παροχή συμβουλών σε νομικά ζητήματα.

Οι αξιολογήσεις πρώτης βαθμίδας (Tier 1) που μας απονέμονται κάθε χρόνο, από οργανισμούς παγκόσμιου κύρους και αναγνώρισης (Legal Rating Houses) όπως τα Legal 500, IFLR, Chambers HNWI, World Tax Review, Benchmark Litigation και GRR100, αποδεικνύουν ότι η αριστεία και η καινοτομία χαρακτηρίζουν το προφίλ των υπηρεσιών που παρέχουμε, με απόλυτη προσήλωση στην επίτευξη των στόχων των πελατών μας.

Αισθανόμαστε ικανοποίηση, διότι, παρά τη δυσμενή συγκυρία και την μόνιμη κρίση των τελευταίων τριών σχεδόν ετών, διατηρήσαμε αδιαπραγμάτευτα υψηλό το επίπεδο των υπηρεσιών μας και αταλάντευτη την προσήλωση στις αρχές και τους στόχους μας. Έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον. Εξελισσόμαστε και προσαρμοζόμαστε διαρκώς στις νέες συνθήκες, θέτοντας νέα δεδομένα και εισάγοντας νέες μεθόδους εργασίας στα πεδία των χρηματοοικονομικών και της επιχειρηματικότητας.

Είμαστε επίσης υπερήφανοι διότι είμαστε πρωτοπόροι στην υιοθέτηση πολιτικών συνεκτίμησης περιβαλλοντικών και κοινωνικών παραγόντων (πολιτικές ESG). Ήδη διαπιστώνεται η προτίμηση των πελατών προς εταιρείες που επιδεικνύουν έμπρακτη σχετική ευαισθησία και συμμετέχουν στην υποστήριξη ενός φάσματος πρωτοβουλιών με πρόσημο κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία παράμετρο κορυφαίας σημασίας που διαπνέει τη στάση όλων μας στην ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΕΠΕ και πλαισιώνεται από πολύπλευρες δράσεις προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε σημαντικά ζητήματα.

Είμαστε αποφασισμένοι να αποτελέσουμε σημείο αναφοράς και σε αυτόν τον τομέα, όχι, όμως, γιατί ακολουθούμε, απλώς, μία τάση που διαμορφώνεται πλέον σε διεθνές επίπεδο και σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή φιλοσοφίας στη δράση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά, κυρίως, γιατί αποτελεί παραδοσιακά βαθιά μας πεποίθηση, ότι η ευθύνη απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία δεν αφορά μόνο τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας. Μας αφορά αυτονόητα όλους. Επομένως οι επιχειρήσεις, ως χώροι συγκέντρωσης ανθρώπινων ικανοτήτων αλλά και υλικών πόρων, έχουμε την δυνατότητα, όχι απλώς να συμμετέχουμε, αλλά και να πρωτοπορούμε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΕΠΕ

ΜΕΓΑΡΟ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’ 195,

1ος – 5ος όροφος, 3030 Λεμεσός

www.neo.law